Minden ami Sopron

2020. 10. 30. péntek

Alfonz

SOPRON
Borult

Tudomány

Ismét Tudomány Napi Konferenia a Közgáz Karon!

Minden érdeklődőt szeretettel várnak!

A Soproni Egyetem Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Kara „A Soproni Felsőoktatásért Alapítvány” szervezésében 2018. november 8-án a Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából Demográfiai változások, változó gazdasági kihívások címmel nemzetközi tudományos konferenciát rendez a Kar épületében (Sopron, Erzsébet utca 9.).

A konferencia programja:

2018. november 8. csütörtök

09.00 – 09.50    regisztráció

09.50 – 10:00    megnyitó, köszöntő

10.00 – 12.00    plenáris előadások

12.00 – 13.45    ebédszünet

14.00 – 17.00    párhuzamos szekcióülések

Délelőtti plenáris előadások:
Dr. Spéder Zsolt igazgató (KSH Népességtudományi Kutatóintézet): A termékenység alakulása Európában: szándékok és megvalósulások
Dr. Kovács Péter dékán, tanszékvezető egyetemi docens (SZTE GTK Statisztikai és Demográfiai Tanszék): A hazai felsőoktatási intézmények hallgatói megtartóképessége
Baksay Gergely igazgató (MNB Költségvetési és Versenyképességi Elemzések Igazgatóság): Demográfia és gazdaság

A Közgazdaságtudományi Kar kiterjedt nemzetközi kapcsolatainak és a 2014-ben megalakult „Amber Road” Közép-európai Gazdaságtudományi Karok Hálózatának is köszönhető, hogy nem csak a hazai felsőoktatási intézményekből, hanem a külföldi partnerintézményekből is érkeznek oktatók és hallgatók a konferenciára. Idén Ausztriából, Szlovákiából, Németországból, Hollandiából, Finnországból, Spanyolországból, Albániából és Oroszországból is fogadtunk jelentkezéseket.

Az ebédszünetet követően délután a szekcióüléseken párhuzamosan kilenc szekcióban folyik tovább a munka, ahol egy-egy előadó 15 perces prezentációt mutathat be, amit vita is követ. Így egymás kutatómunkájának megismerésén túl lehetőség nyílhat az építő jellegű szakmai hozzászólásokra, tapasztalatcserére, melynek eredményeként a jövőben kutatási együttműködések is kialakulhatnak.

A konferenciára a szervezők szeretettel várják Sopron város és térségéből a téma iránt érdeklődő lakosokat.

mtu_konf_aula_2017

MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Elutazott valahova pihenni a nyáron?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
loading