Minden ami Sopron

2022. 10. 02. vasárnap

Petra

SOPRON
Borult

Civil zóna

Ismét színes programokra invitál a Széchenyi Felfedező Klub

Hetedik évadát kezdi meg a Soproni Széchenyi István Gimnázium tehetséggondozó programsorozata, a Széchenyi Felfedező Klub.

“Néhány éve kollégáimmal elhatároztuk, hogy egy kicsit többet mutatunk meg gimnáziumunkból leendő diákjainknak, Sopron város közönségének, az érdeklődőknek. Az volt, és ma is az a célunk, hogy enyhítsük a gyermekekben lévő természetes izgalmat, amit egy iskolaváltás jelent. A foglalkozások alatt fedezzük fel nemcsak a tantárgyak és gimnáziumunk érdekes, izgalmas világát, hanem a minden gyermekben meglévő tehetséget is. Kollégáimmal együtt biztosak vagyunk benne, hogy a Felfedező Klubba járó diákok és szüleik könnyebben választanak iskolát. Szerintünk érdemes a legjobbat, a SZÉCHENYIT!” – mondta Simon György, a Széchenyi tanára.

Mi is az a Felfedező Klub?

Játékos, szórakoztató, interaktív foglalkozás, különböző tantárgyakból.

Kiknek szól? Kik jöhetnek?

Érdeklődő felső tagozatos általános iskolás diákok, szülők, nagyszülők, érdeklődő kollégák, a város közönsége.

Mikor vannak a foglalkozások és meddig tartanak?

Minden tanévben szeptember végétől december közepéig tartanak foglalkozásokat, mindig szerdánként, 15 órai kezdettel, általában 45-60 percesek.

Hol vannak a foglalkozások?

Általában a gimnázium valamelyik tantermében, de volt már a Soproni Múzeumban, a Lapidáriumban, az egyetem Botanikus kertjében is.

Kik tartják a foglalkozásokat?

A gimnázium lelkes tanárai, szakterületük kiválóságai, akik általában gyakorló osztályfőnökök is, valamint tehetséges diákok, akik néhány éve még általános iskolásként a Felfedező Klubban ismerkedtek gimnáziumunk világával.

Mennyibe kerül a foglalkozásokon való részvétel?

Természetesen nem kerül pénzbe, a foglalkozások látogatása teljes mértékben ingyenes.

Számíthattok-e arra, hogy felszólítanak, szóbeli vagy írásbeli számonkérésre kerül sor?

Arra, hogy felszólítanak, számíthatunk, de csak akkor, ha véleményünk van, a feltett kérdésre tudjuk a választ és jelentkezünk. Számonkérésre nem kerül sor. Nagyon sok foglalkozás játékos, így igényli az aktív részvételünket.

Minden foglalkozáson részt kell vennem?

Természetesen mindegyikre várnak, de ha közbejön valami nincs semmi baj, mehetünk a következőre. A foglalkozások egymástól teljesen függetlenek, ha valaki csak az utolsó alkalmakra tud eljönni, akkor is élményekkel gazdagodik.

felfedező klub

PROGRAM:

Szeretettel várják az általános iskola 5-6-7-8. évfolyamos diákjait, kedves  szüleiket és az érdeklődőket 2017. szeptemberétől – az első alkalom kivételével – szerdánként 15 órától játékosan komoly foglalkozásainkra. A szervezők szeretnék, ha leendő tanulóik az órák alatt nemcsak tudományos érdekességekkel, hanem tanárainkkal és iskolánkkal is megismerkednének. Az előadásokat, melyekbe a diákok bármikor bekapcsolódhatnak, 2017. szeptember 29-e és 2017. december 13-a között tartják az iskola dísztermében, szaktantermeiben, illetve külső helyszíneken. Az első előadásra 2017. szeptember 29-én, pénteken került sor – a Kutatók Éjszakáján – 18.30-tól, a gimnázium dísztermében.


A Széchenyi Felfedező Klub részletes programja

2017. október 11. “Tehetségeink bemutatkoznak” sorozat: ÉLMÉNYPEDAGÓGIA – Foglalkozás-és idegenvezetők: Robotka Csaba tanár úr, valamint Elek Aladár és Jereb Botond 12.A osztályos tanulók

Tűz – Víz – Repülő – Sopron belvárosának titkai

2017. október 18. “Tehetségeink bemutatkoznak” sorozat: KALAND – Foglalkozásvezetők: Szentpáli Ágnes tanárnő és Kránitz László 11.B osztályos tanuló

„Irány Texas!”  – Egy év, egy órában – Egy kalandos utazás története

2017. október 25. TÖRTÉNELEM – Előadó: Kurányi Éva tanárnő

„Akik a kertkapun túlra merészkedtek” Felfedezők nyomában hét kontinensen át –

A történelem útvesztőiben

2017. november 8. LOGIKA – JÁTÉK – Előadó: Csatári Ferenc tanár úr

„Nehogy eltévedj!”  Bolyongások a logika labirintusában

2017. november 15. KÉMIA – Előadók: Kiss-Huszta Pálma, Nagy Anna, Nagyné Áldott Mária tanárnők

“Wellness felsőfokon” Fürdőgolyók és kozmetikumok természetes alapanyagokból

2017. november 22. FIZIKA – Előadók: Gézárt Anita és Lang Ágota tanárnők 

“Nyomás utánam!” Légnyomással a világ körül

2017. november 29. JÁTÉK Előadó: Kovácsné Bella Irén tanárnő

“Tanulj meg tanulni!” Tanulásmódszertani játékok

2017. december 6. MIKULÁS – Foglalkozásvezetők: Iván Brigitta és Mikóné Szántó Réka tanárnők, valamint Szabó Miklós tanár úr

Kézműves foglalkozás, forró teával, süteménnyel és zenével

2017. december 13. PROJEKTZÁRÓ MEGLEPETÉS PARTYMIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Ön szokott heti rendszerességgel futni?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
loading