Minden ami Sopron

2024. 02. 22. csütörtök

Gerzson

SOPRON
Borult

Civil zóna

I. Szent Patrik napi futás

A vasárnapi Szent Patrik-napi futáson 420 ezer Forint gyűlt össze Csabikának.

Szent Patrik napja az írek védőszentje, halálának napja az angolszász világ azon felének egyik legnagyobb ünnepe. A Szent Patrik kultusz az utóbbi pár évben szép lassan Európa többi részére is begyűrűzött. Tiszteletére mindenfelé felvonulásokat, parádékat, mókás versenyeket rendeznek, ahol egyetlen kikötés van, a résztvevőknek viselniük kell valamilyen zöld ruhadarabot.

rajt

Sopronban március 17-e után három nappal jótékonysági futóversenyt rendeztek, aminek bevételét a szervezők Czupy Csabi gyógykezelésére ajánlották fel.

A vasárnap eredményéről Dunaveczky Andrást, az esemény egyik szervezőjét kérdeztük: ” Majdnem 320 futó vett részt az eseményen, az ő részvételi díjukat  a szponzori felajánlásokkal és egy jótékonysági árverés bevételével kiegészítve összesen, mintegy 420 ezer Forint adomány gyűlt össze. Köszönjük a szponzoroknak, illetve a futóknak és az érdeklődőknek, hogy megtisztelték a munkánkat! Ahogy láttuk a tömeget, érdemes lesz újra szervezésbe kezdeni jövőre. Terveink szerint megismételjük az eseményt. Persze ez nem csak rajtunk múlik még sok mindentől függ. Sok visszajelzést kaptunk a tanulságok levonása még ránk vár. Szándékunk szerint jövő márciusban folytatjuk! ”

 

 

MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Ön szokott heti rendszerességgel futni?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
loading