Minden ami Sopron

2022. 10. 02. vasárnap

Petra

SOPRON
Borult

Civil zóna

Hétköznapok hősei Sopronban

Segítő fiatalok lepik el Sopront: több, mint egy évig tart az új önkéntes verseny. Jelentkezni még lehet!

“Légy Te is a hétköznapok hőse” címmel indult el márciusban egy önkéntes mozgalom városunkban, a Soproni Evangélikus Egyházközség szervezésében. 5 fős csapatokkal lehet regisztrálni a versenyre, ami nem rövidtávú: jövő év májusáig tart. A verseny sajátossága, hogy nincs kötelezően elvégzendő feladat, minden csapat azzal a feladatmegoldással szerez pontokat, ami neki szimpatikus. Párhuzamosan zajlik ugyanez a megmérettetés Romániában, Horvátországban és Szlovéniában is.

11071747_960840363940479_284751204590464927_nSokszínű feladatokkal várják a szervezők az induló csapatokat. Tavasztól őszig különböző önkéntes munkák, flashmobok, sportesemények hívják majd fel a figyelmet a versenyre, a résztvevők pedig válogathatnak szociális munkák közül (segítségnyújtás időseknek, családoknak, meseolvasás gyerekeknek, ételosztás, stb.), vagy természetvédelmi munkák közül (szemétszedés, parktakarítás, virágültetés, stb.). A téli időszakban ismert önkéntes munkát végző emberek tartanak bemutatókat, előadásokat a résztvevőknek.

 

www.facebook.com/hetkoznapokhose oldalon zajlik a verseny, ahová az elvégzett feladatok dokumentációi is felkerülnek. A versenyben résztvevők természetesen díjakért is küzdenek: a fordulók után közönségdíjat nyer a legtöbb like-ot gyűjtő csapat. A leglelkesebbek a VOLT fesztiválra mehetnek, a főnyeremény pedig egy egyhetes nyaralás a horvát tengerparton, ahol a partnerországok versenyzőivel közösen tölthetik majd az idejüket.

Jelentkezni még mindig lehet. a www.hetkoznapokhose.hu oldalon. A csapatok iskolánként indulhatnak, viszont a csapattagok változhatnak közben.

 

A Minden ami Sopron követi a hétköznapi hősöket, és beszámol az aktualitásokról, jótékonysági megmozdulásokról!

MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Ön szokott heti rendszerességgel futni?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
loading