Minden ami Sopron

2020. 08. 09. vasárnap

Emőd

SOPRON
Borult

Tudomány

Harminckét lap, amely megrengette a világot

Megjelent a Soproni Közgáz új könyve!

Megjelent a Soproni Közgáz új könyve melynek címe: „Harminckét lap, amely megrengette a világot – Százéves a hozzáadottérték-adó rendszere”. A könyvet elsőként Budapesten a Kúria Mailáth-termében mutatták be.

A Magyar Nemzeti Bank és a Soproni Egyetem közötti sikeres együttműködés eredménye az új könyv. A szerzők közgazdaságtani, adótani, jogi és informatikai oldalról dolgozzák fel az áfával kapcsolatos tudnivalókat. A kötet az áfarendszer általános leírását tartalmazza, kiindulva a forgalmi adók osztályozásából, és eljutva a jelenleg is használt áfarendszerhez. A szerzők bemutatják, hogy az áfa, bár történeti okokból a hozzáadottérték-adó elnevezést használják sok országban, lényegében összfázisú, halmozódás nélküli forgalmi adót jelent. A szerzők az áfa történetét is végig követik a gondolat megszületésétől napjainkig.

,,Az áfával kapcsolatos első elképzelések 100 évvel ezelőtt kerültek papírra Németországban. Ez adta az apropóját annak, hogy e jelentős adónemnek egy teljes tanulmánykötetet szánjunk” – monda el Dr. Kovács Tamás, a Pénzügyi és Számviteli Intézet vezetője, a szerkesztőbizottság tagja.

IMG_2003

A Szerkesztőbizottság a hozzáadottérték-adónak nevezett adófajta ismereteinek elsajátításához kíván segítséget nyújtani a tanulmánykötet megjelentetésével.

A bemutatón dr. Darák Péter, a Kúria elnöke mondott köszöntő beszédet, majd dr. Simon István tanszékvezető egyetemi docens (ELTE Állam-és Jogtudományi Kar) és dr. Herich György a Magyar Okleveles Adószakértők Egyesületének elnöke ismertette a könyv tartalmát.

MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Tervez nyaralást a járvány után?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
loading