Minden ami Sopron

2022. 10. 01. szombat

Malvin

SOPRON
Borult

Civil zóna

Gokartozva adakozz-beszámoló

A soproni Gokart Pálya szeptember 12-én szombaton a teljes napi jövedelmét rászoruló családoknak ajánlotta fel.

A soproni Média Klub tagjai is ott voltak az eseményen, és ha már ott voltak készítettek pár interjút. Alább ezek olvashatók majd.

A kérdésekre válaszolt a gokart pálya tulajdonosán, Schultz Gergőn, a Hívószó Alapítvány elnöke, Lagler András, valamint a Soproni Széchenyi István Gimnázium Diákönkormányzatának elnöke, Szekeres Dávid.

Sopron Gokart tulajdonosa, Schultz Gergő:

Mondanál pár szót magadról, illetve a gokart pályáról?
A gokart igazából a hobbim. Nagyon szeretem, mert örömöt tudok okozni vele másoknak. Nyolc percet megy vele az ember és úgy száll ki belőle akár egy 7 éves, akár egy 50 éves, hogy közben mosolyog.

Hogy jutott eszedbe ez a jótékonysági nap és milyen cél vezetett téged?
Egy évből egy nap a legkevesebb, amit adni tud egy olyan ember, aki valamit sikeresen tud csinálni, működtetni. Ráadásul ezáltal segíteni tudunk másokon, ami szerintem az egyik legfontosabb dolog a mai világban.

Hogyan kerültél kapcsolatba a Hívószó Alapítvánnyal illetve a Széchenyi István Gimnázium Diákönkormányzatával?
A nyár elején Lagler Andrásnak, a Hívószó Alapítvány elnökének megemlítettem ezt a kezdeményezést, és Ő teljes mértékben az ügy mellé állt. Rajta keresztül kerültem kapcsolatba a Széchenyi István Gimnázium Diákönkormányzatával. Köszönettel tartozom nekik, mert nélkülük ez a jótékonysági nap nem jöhetett volna létre.

Hogy készültetek erre a napra és kik segítettek ebben neked?
A Széchenyi István Gimnázium és a Hívószó Alapítvány segített egy kampány videó leforgatásában, és a rendezvény sikeres lebonyolításában is nagy szerepet vállaltak. Kaptunk segítséget a hirdetés terén a Szuper Infótól és a Nap Rádiótól is. Illetve a kampányvideó a kisalföld.hu-n és a mindenamisopron.hu-n is megjelent, és természetesen a gokart pályán dolgozó kollégák is sokat segítettek.

Szerinted jól sikerült az esemény?
Szerintem igen. Összegyűlt 240 ezer forint, melyet egy cég 280 ezer forintra egészített ki. Várakozásainkat teljesítettük, sőt egy kicsit felül is múltuk azokat.

gokart

Lagler András, a Hívószó Család- és Egészségvédő Alapítvány elnöke:

Hogyan csatlakoztatok ehhez a jótékonysági naphoz? Mi volt a felajánlás lényege?
A Gokart Pálya üzemeltetője kért fel bennünket, hogy működjünk közre az ötlet megvalósításában. Ezt nagy örömmel vállaltuk, hiszen a kezdeményezés a Hívószó Család- és Egészségvédő Alapítvány fundamentális célkitűzéseivel teljesen harmonizál. A felajánlás lényege az volt, hogy a Gokart Pálya teljes napi bevételét két, olyan anyagi szükségben lévő családnak adjuk át, ahol tartósan beteg gyermeket is nevelnek. Alapos gonddal, a Sopron és Környéke Család és Gyermekjóléti Ellátás Intézetének ajánlását is kikérve választottuk ki a két családot.

Hogyan kerültetek kapcsolatba a Széchenyi István Gimnáziummal? Milyen módszerrel reklámoztátok ezt a napot?
Mivel itt nem egy fix összeg felajánlásáról volt szó, ezért nagy jelentősége volt az akciónapot megelőző kampánynak. Alapítványunk nagy hangsúlyt helyez arra, hogy fiatalokat értékközvetítő tevékenységekbe integráljon. Ezért bevontuk a Soproni Széchenyi István Gimnázium Diákönkormányzatát, akik szívvel-lélekkel vettek részt a szervezésben, és egy olyan közös kampányvideót sikerült készítenünk, amely néhány nap alatt több ezer emberhez eljutott a helyi média, a Facebook, és a fiatalok segítségével.

Összefoglalnád, hogy zárult le ez a jótékonysági nap?
A gyönyörű időben, jó hangulatban eltelt nap végén 280 000 Ft gyűlt össze, melyet ünnepélyes keretek között adtunk át a két családnak. Az egyik családfő, akinek kislánya a harmadik szívműtétje előtt áll, meghatódva mondta el, hogy ez a nap alapjaiban változtatta meg a fiatalokról alkotott képét.

szigkep

Szekeres Dávid, a Soproni Széchenyi István Gimnázium Diákelnöke:

Hogyan csatlakoztál ehhez a jótékonysági rendezvényhez?
Személy szerint engem a Hívószó alapítvány elnöke, Lagler András keresett meg. Amint meghallottam ezt az ötletet, kapva-kaptam a lehetőségen, és egyből beszálltunk a Soproni Széchenyi István Gimnázium Diákönkormányzatának nevében ebbe a jótékonysági programba.

Az eseményt megelőző kampányvideó elérte a célját a Széchenyiben? Milyen véleménnyel voltak a diákok és a tanárok róla?
Úgy gondolom, hogy igen, elérte a célját. Nagyon sok pozitív visszajelzést kaptunk a videóról. A tanárok is örültek annak, hogy az iskola bekapcsolódott egy jótékonysági rendezvénybe.

Szerinted jól zárult ez a jótékonysági nap? Hogy fogadták a családok a pénzösszeget?
A családok nagyon örültek. Az egyik édesapa sírva, zokogva borult a karjaink közé, ami egy nagyon megható pillanat volt. És az, hogy 280 ezer forinttal tudtunk támogatni két szükségben lévő családot, mindenképpen sikeres eredmény.

És mit gondolsz, miért fontos, hogy egy diákelnök ilyen fiatalon jótékonysági ügyek mellé álljon?
Azt gondolom, hogy azért fontos, hogy egy diákelnök jótékonykodjon, mert ezzel példát tud mutatni az adott iskolába járó diákok, illetve más iskolák vezetőségének is. Másrészt ebben egy egészséges versengés is benne van, hiszen ha más iskolák például a Berzsenyi, Orsolya, Eötvös meglátja, hogy a Széchenyi István Gimnázium milyen aktívan részt vesz ilyen jellegű programokban, akkor ezekkel Őket is tudjuk ösztönözni. Mivel minél többen szállnak be ilyen ügyekbe, annál nagyobb sikereket tudunk elérni.

 

MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Ön szokott heti rendszerességgel futni?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
loading