Minden ami Sopron

2023. 09. 24. vasárnap

Gellért

SOPRON
Borult

Egyéb

#festek

A #festek művészeti stúdióban most bárki új hobbira lelhet és megismerheti az eddig talán rejtett kreatív oldalát.

A festőműhely telis-tele van világhírű festménnyel, melyeket nem festőművészek, hanem képzettséggel nem rendelkező vendégek festettek. A festés manapság ismét reneszánszát éli és most bárki kipróbálhatja, hogy milyen ügyesen tud lefesteni egy híres festményt. A műhelyben eltöltött néhány óra alatt egy festőművész irányításával mindenki lefestheti saját Van Gogh, Monet, Csontváry vagy Klimt festményét.

IMG_1234

Amikor egy érdeklődő felkeresi a #festek internetes oldalát, láthatja, hogy a stúdió alapítói nemcsak Sopronban, hanem Veszprémben is szerveznek eseményeket. A soproni #festek Stúdió vezetőjével beszélgettünk.

” Jelenleg két festővel dolgozunk együtt, egy-egy Veszprémben és Sopronban. Mind a két hölgy fiatal festőművész. A #festek csapata így jelenleg 4 főből áll: 2 festő+ 2 stúdióvezető.”

Az események a szórakoztatás, a művészet és a kultúra összemosásával születtek meg és kiváló lehetőséget nyújtanak a teljes kikapcsolódásra. A színek, a vásznak és a finom borok segítenek kiszakadni a szürke hétköznapokból és az alkotás öröme teszi igazán különlegessé a stúdióban eltöltött időt. Az est végére pedig mindenki a saját világhírű festményével térhet haza, na és persze a felismeréssel, hogy: „Én is tudok festeni!

IMG_1198

A festések igazán jó hangulatindítók lehetnek például lánybúcsúkon, vagy éppen családtagok, barátok tehetnek igazán különlegessé egy születésnapot, ahol még ráadásul a meglepetés és az ajándék is adott! A festős események egyedi és különleges programlehetőséget kínálnak akár cégeknek is 1-1 csapatépítő tréning szervezésére. A stúdió 10-12 embert tud befogadni, de szabadtéri eseményeken akár 20 művész aspiráns is vászonhoz ülhet.

Érdemes követni az eseményeket interneten, hiszen alkalomadtán a stúdió megszabadul a falaitól és különleges helyszínekre repíti el a vendégeit. A kitelepülésekkel igyekszik a stúdió minél exkluzívabb környezetbe helyezni rendezvényeit, hogy a festés még különlegesebb élményé váljon!

“Szeretnénk a nyáron a Balaton parton is megjelenni, idén Badacsonyban. Borászatokkal közös szervezésben borkóstolókon jelennénk meg eseményeinkkel. A balatoni rendezvényeket elsősorban a veszprémi stúdiónk fogja szervezni. A soproni stúdió is keresi a helyi borászatokkal, éttermekkel, kávézókkal való együttműködési lehetőségeket.”

 A #festek művészeti stúdió célja, hogy közelebb hozza egymáshoz a művészetet és a hétköznapi életet, mindezt egy nagyon kreatív, „kézzel festhető” módon. A rendezvény nemcsak a soproni kulturális életében szeretne üde színfolttá válni, hanem maga is tesz a városért, azzal, hogy a műhelyben elkészült képek egy részét felajánlja közintézmények részére, hogy azok kórházak, iskolák falait színesíthessék.

SITJ2611

“Aminek nagyon örültünk hogy már soproni művészek is kerestek meg, hogy eseményeinken fessük meg a képeiket. A hasonló megkereséseket is szívesen vesszük, megnézzük, hogy a kép illeszkedik- e arculatunkba és felvesszük programunkban. Folyamatosan keressük a partnereket minden területről. Külön öröm számunkra, hogy az önkormányzat részéről is van érdeklődés és megkeresés, de még pontosan nem tudjuk, hogy hova kerülnek majd ki a képek. “

További információ és bejelentkezés az eseményekre: www.hashtagfestek.hu vagy telefonon:   +36 70 2500662

-pr cikk- • Terelés a Bécsi dombi alagút nyugati portáljánál

  Két évig terelőúton haladhat a forgalom.

 • Zúzd szét a valóságot!

   “A főnököm felidegesített.” “Egyest kaptam a suliban.” “Az öcsém megette a kedvenc sütimet.” Mindannyiunknak vannak néha olyan napjai mikor elszakad a cérna. Ilyenkor mit teszünk?

 • Fertőszéplak - Porpáczy Nyári tábor

  „Ez a tábor olyan mint 2 nap nyílt nap …rengeteg élménnyel…az csak külön öröm, ha valaha porpáczys lesz a látogató…de a cél az, hogy a rengeteg élmény alapján…majd sikeresen válasszon pályát…elégedett és boldog ember legyen” (Wellner Andrea, igazgatónő)

 • Rolando, az élet ritmusa - villáminterjú

  A SopronDrum legvidámabb kisugárzású fellépője pillanatok alatt képes meghódítani a közönséget humorával, közvetlenségével és persze utánozhatatlan, lenyűgöző játékával. Rolando Morales-Matos mesterkurzusán jártunk és beszélgettünk is vele a fesztiválról, amely számára nagy élményt adott.

 • ESTÖRI - Második helyen végzett a Széchenyi!

  Az előkelő második helyen végeztek a soproni fiatalok az „ESTÖRI” Kreatív Történelmi Verseny Döntőjén!

MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Ön szokott heti rendszerességgel futni?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
loading