Minden ami Sopron

2022. 10. 02. vasárnap

Petra

SOPRON
Borult

Civil zóna

Egymillió forinttal támogatta a Rotary Club Sopron a Tómalom utcai Gyermekotthont

A mai nap a Rotary Club Sopron egymillió forinttal támogatta a Tómalom utcai Fogyatékos Gyermekek Otthonát. A támogatást a gyermekotthon nevében dr. Baikó Erzsébet intézményvezető vette át. A támogatást átadó Cseh István soros elnök hangsúlyozta, hogy a hátrányos helyzetű gyermekek segítése a Rotary szervezetnek mindig is az egyik alapvető célja volt.

A támogatást a Rotary sétán, és az Adventi forralt bor árusításon befolyt összegből tudták megvalósítani. Ez természetesen nemcsak szervező Rotary tagok, ill. hozzátartozóinak az érdeme, hanem azoké a soproni polgároké, akik ezeken a rendezvényeken részt vettek és adományaikkal támogatták a Klub jótékonysági célját.

Tómalom utca 16-04-12-3

A Rotary Club Sopron és a Tómalom utcai Gyermekotthon már évek óta fennálló jó kapcsolatot tart fenn. A jó kapcsolat folytatását garantálja többek között  dr. Csoba Sándor Rotary tag, akinek 2013-as soros elnökségétől kezdve a Kisalföld Kampányának is köszönhetően a Rotary Klub Sopron kutyaterápiával támogatja az intézmény képességfejlesztő munkáját, valamint Tölgyesi Zoltán előző elnök is, aki szintén felkarolta ezt a programot.

Az eltelt évek tapasztalata alapján kijelenthető, hogy a kutyaterápiának gyógyító hatása van. A gyermekeknek javult a motoros, kommunikációs készsége és egyensúlyérzéke is. Dr. Baikó Erzsébet intézményvezető hálás köszönetét fejezte ki a Rotary Club valamennyi tagjának. Elmondta, hogy nagy meglepetés volt számunkra ez a jelentős összegű pénzadomány, melyből a gyermekek életterét szeretnék színesebbé tenni, kirándulások, szabadidős programok (gyermeknap) szervezésével.

Tómalom utca 16-04-12-2

A Rotary Klub segítségét a lakók egy kis tavaszköszöntő műsorral hálálták meg. Ebben az évben a farsangi időszakban jelentős mennyiségű édesség (keksz, nápolyi, csokoládé, stb.) is érkezett már a Rotary Club jóvoltából.

MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Ön szokott heti rendszerességgel futni?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
loading