Minden ami Sopron

2021. 01. 23. szombat

Zelma

SOPRON
Borult

Tudomány

Egyetemfoglaló vetélkedő a Soproni Közgázon!

Immáron hatodszor mérhetik össze tudásukat végzős középiskolai hallgatók a Soproni Közgázon.

A Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Kar január 30-án 6. alkalommal rendezi meg az Egyetemfoglaló című játékos, közgazdasági témájú vetélkedőjét, tizenegyedik, tizenkettedik valamint tizenharmadik osztályos középiskolások részére.

A vetélkedő célja, hogy a régió középiskolásai megismerhessék a közgazdász szakma rejtelmeit, illetve bepillantást nyerhessenek a településfejlesztés szempontjából is fontos gazdasági, környezeti és társadalmi problémákra. A hatodik alkalommal megrendezésre kerülő vetélkedő témaköre az okos, intelligens város elgondolásához kapcsolódik, így elsősorban a diákok kreativitása és kommunikációs készsége kerül a középpontba.

A csapatok saját elképzeléseiken alapuló 3 perces videóval neveztek a vetélkedőre, melyben az iskolájukat és városukat vagy térségüket mutatták be olyan szempontból, hogy a fiatalok miben látják az intelligens város megvalósulását, illetve miért tartják fontosnak az okos város nyújtotta megoldásokat. A vetélkedő napján a diákok több feladatot kapnak, melyeket az oktatókból és szakemberekből álló zsűri körönként értékel. Minden résztvevőt értékes és érdekes nyereményekkel díjazunk, az I., II. és III. helyezésen túl különdíjakat is nyerhetnek a csapatok. Üres kézzel senki sem távozik a mai napon, s reméljük hasznos tapasztalatokkal, ötletekkel és tudással is gazdagabbak lesznek.

 

egyfogl szponzor

MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Hogy alakul 2021-ben a világjárvány?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
loading