Minden ami Sopron

2018. 06. 20. szerda

Rafael

SOPRON
Borult
EURO
0

Tudomány

Duális képzés a Soproni Közgázon!

Május 19-ig még lehet jelentkezni!


A Soproni Egyetem Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Karán 2017 szeptemberétől indulnak duális képzéseik a Pénzügy és számvitel és a Turizmus–vendéglátás alapszakokon!

A Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Kar az elmúlt évek alatt jó kapcsolatot alakított ki a környező vállalatokkal. Ezek a kapcsolatok nagy mértékben hozzájárultak ahhoz, hogy a Kar duális képzést indítson, amely igen kedvező lehetőségeket nyújt a leendő hallgatók számára.

Mi az a duális képzés?

A duális képzésbe felvételt nyerő hallgatóink az egyetemi képzés mellett már az első félévtől megkezdhetik a szakmai tapasztalatszerzést és a karrierépítést. A duális képzési rendszer célja, hogy a felsőoktatási rendszerben végzett hallgatók diplomája még versenyképesebb, a gyakorlati tapasztalatszerzés az eddigi szakmai gyakorlati rendszerhez képest jóval intenzívebb legyen. Ez azt jelenti, hogy a duális hallgató 3,5 éven keresztül évi 22 héten gyakorlati képzésen vesz részt a választott partnercégnél, ahol a konkrét munkavégzésbe is bekapcsolódik.

A duális rendszer további előnye, hogy a hallgató a képzési időszakban, függetlenül az adott hónapban eltöltött munkanapok számától fix bérezést kap, ami átlagosan a mindenkori minimálbér minimum 60%-a (jelenleg nettó 76.500 Ft). Mindemellett jogosult minden olyan juttatás igénybevételéhez, amely a hagyományos képzésben résztvevő hallgatókat megilleti, így a rendszer a hallgató anyagi függetlenedését is támogatja.

A duális képzésre felvett hallgatók az egyetemi képzési időszakban az alapképzés többi hallgatójával együtt vesznek részt az előadásokon és szemináriumokon, míg meghatározott időszakban, vagyis a vizsgaidőszakban és a tanulmányi szünetekben a vállalati partnereknél zajlik a képzés, illetve a gyakorlati munkavégzés.

A térség meghatározó vállalkozásai, intézményei várják a jelentkezőket, a Pénzügy és számvitel alapszakon többek között az IKEA Industry Magyarország Kft. és az IMS Connector Systems Kft., a Turizmus–vendéglátás alapszakon például a fertődi Eszterháza Kulturális, Kutató- és Fesztiválközpont, a Fertő-Hanság Nemzeti Park, a Park-INN by Radisson Sárvár Resort and SPA, illetve a Pannónia Hotel**** is.

Kik jelentkezhetnek?

A duális képzésre azok jelentkezhetnek, akik a felvételi eljárásban a Pénzügy és számvitel, illetve a Turizmus–vendéglátás alapszakjainkat megjelölték. A regisztrációt követően a partnercég a saját felvételi eljárása szerint választja ki a számára megfelelő jelentkező(ke)t. Az adott partnercéghez azonban csak azok kerülhetnek be, akik majd a nyári vonalhúzáskor a nappali tagozatos képzésre felvételt nyernek, ezért érdemes az érintett képzést az első helyre sorolni a Felvi rendszerében. A diákokat a partnerszervezet saját kiválasztási eljárása során választja ki.

duális

Jelentkezési határidő: 2017. május 19.

További információ ide kattintva elérhető.

MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Tervez nyaralást idén?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
ÉLETKÉPEK
este1
loading