Minden ami Sopron

2022. 10. 02. vasárnap

Petra

SOPRON
Borult

Civil zóna

Defibrillátort helyeztek el az IMS soproni telephelyén

Társadalmi felelősségvállalás egy soproni “multi” szemszögéből. 

Az elmúlt időszakban különböző vállalatok kapcsán számos “botrány” látott napvilágot, amik általában valamilyen szabálytalanságot követtek el: rosszak voltak a dolgozók munkakörülményei, vagy éppen hamis adatokat közöltek.

Mi most mutatunk egy pozitív példát, merthogy van ilyen is! Egy cég, ami a társadalmi felelősségvállalás jegyében ebben az évben számos olyan tevékenységet végzett, aminek a középpontjában az egészség, ill. egészségmegőrzés volt. Ennek egyik pozitív hozadéka, hogy a vezetőség mindenki egészsége érdekében defibrillátort helyezett el a telephelyén.

Bizonyára sokan vannak, akik itt élnek, Sopronban, de még nem hallottak az IMS Connector Systems Kft-ről.

A defibrillátort nemrég helyezték készenlétbe, melyhez a szükséges intézkedéseket is meghozták. A készüléket szállító cég gyakorlati oktatást is tartott a defibrillátor használatáról a gyárban kijelölt elsősegélynyújtóknak.

Amennyiben használni kell, akkor az üzem területén tartózkodó képzett elsősegélynyújtó munkavállaló használhatja elsősorban, függetlenül attól, hogy aki segítségre szorul, ő a cég telephelyén, vagy annak közelében van. Takács Gábor, a cég ügyvezető igazgatója büszkén számolt be róla és ajánlotta a soproni lakosok figyelmébe.

defibrillátor

2015 évben az IMS Connector Systems Kft. Egészségmegőrző Programot indított munkavállalói részére, melynek keretében a defibrillátor elhelyezése mellett számos programmal hívták fel a figyelmet az egészség megőrzésének fontosságára. A cég a teljesség igénye nélkül:

  • minden szerdán gyümölcsöt ad a munkavállalóinak, ims2
  • minden héten ingyenes kondi,- ill. uszodabérletet biztosít a dolgozóknak,
  • bringás reggelit szervezett a kerékpárral érkező kollégáinak,
  •  8-10 fővel részt vett a SopronTrail futóversenyen,
  • véradást szervezett, valamint
  • szakemberek bevonásával előadássorozatot indított az egészségmegőrzésről.

 ims

Az IMS Connector Systems Kft fő profilja elektronikai alkatrészek gyártása és összeszerelése. A vállalat központja a németországi Löffingenben található.  1997 óta van Magyarországon. Kezdetben egész kis létszámmal, 20 fővel, bérelt üzemben. Az vállalat 2000. áprilisa óta működik jelenlegi telephelyén 186 fővel, Sopron ipari parkká minősített területén, az Ipar körúton.

A Kft jelenleg 1500-nál is több, különböző csatlakozót, kábelt és más elektronikai cikket gyárt, szerel össze, mellyel a legmagasabb igényeket is kielégíti. Az üzemcsarnokuk modern, tiszta, tágas, világos, kellemes és barátságos munkakörülményeket biztosít a cég dolgozóinak.

Bár a defibrillátort remélhetőleg nem kell majd használni, reméljük, minél több pozitív példával tudunk majd szolgálni, amikor akár hazai – akár nemzetközi vállalatok hoznak döntéseket a társadalmi felelősségvállalás jegyében.

MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Ön szokott heti rendszerességgel futni?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
loading