Minden ami Sopron

2018. 04. 26. csütörtök

Ervin

SOPRON
Borult

Tudomány

Berzsenyisek ismerkedtek az Egyetemmel

Berzsenyis diákok látogattak a Soproni Egyetem Simonyi Károly Karára.

Dr. Pödör Zoltán válaszol a diákok kérdéseire (Kép: Soós Sándor)

Dr. Pödör Zoltán válaszol a diákok kérdéseire (Kép: Soós Sándor)

Középiskolásokkal telt meg a Ligneum Látogatóközpont és az NRRC Kutatóközpont kedden délelőtt – a Berzsenyi Dániel Evangélikus (Líceum) Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium tanulóinak hetvenöt fős csoportja ismerkedett a Simonyi Károly Műszaki, Faanyagtudományi és Művészeti Karral.

A diákoknak „Okos eszközök körülöttünk” címmel reggeli serkentő előadást tartott Soós Sándor, majd Dr. Pödör Zoltán segítségével kiderült, hogy “Miért gyűjtünk ennyi adatot?”.

A Faanyagtudományi Intézet és a Terméktervezési és Gyártástechnológia Intézet kollégáinak vezetésével a program kisebb csoportokban folytatódott. Megnyíltak a kapui a Faalapú Termékek és Technológiák Intézet laborjainak és a Tanműhelynek, így a diákok az Intézetek kollégáinak és a Tanműhely vezetőjének segítségével testközelből ismerkedhettek a faipari pálya szépségeivel és a tudomány új eredményeivel.

Végül ismét zsúfolásig telt a Ligneum, ahol dr. Dőry István jóvoltából a „Fenntartható életmód, ökolábnyom” című interaktív, filmbemutatókkal színesített előadásával zárult program, amely kétségkívül izgalmas tudományos utazást jelentett a diákoknak és vendéglátóiknak egyaránt.MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Milyen gyakran szokott sportolni?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
ÉLETKÉPEK
este8
loading