Minden ami Sopron

2022. 10. 01. szombat

Malvin

SOPRON
Borult

Civil zóna

Bárki táncolhat a Széchenyi téren

A Hétköznapok hősei nagy közös táncolásra invitálnak mindenkit!

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, elindult a Hétköznapok hőse programsorozat, amiben fiatalokat buzdítanak az önkénteskedésre. Az egy éven át tartó versenynek több látványos, nyilvános eseménye is lesz, legközelebb egy látványos, táncos megmozdulás a Széchenyi téren. Az előkészületekbe bárki becsatlakozhat, egy pár perces tánckoreográfiát kell betanulni hozzá, amit május 22-én 17 órakor egy gyors “összecsődülés” után mutatnak be a résztvevők a helyszínen. Az eseményről a Facebook-eseményben folyamatosan friss információk jelennek meg

Tóth-Sebestyén Ibolya, az Ízisz Mozgásstúdió vezetője segít a koreográfiában, videós “tananyagot” is készített róla, így akár otthon is próbálhat bárki:

Ibolya elmondta, igyekezett egy könnyen elsajátítható, fiatalos koreográfiát összeállítani.

Természetesen lesz egy főpróba is, ahol a sok embert egy szép formációra formálják a szervezők. Aki ezen szeretne részt venni, figyelje a Facebook-eseményt, pontos időpontot és helyszínt ott írnak majd a szervezők, Ibolya pedig segít lépésenként végigvenni a táncot. Az se csüggedjen, aki nem tud a próbán megjelenni, otthoni gyakorlás után is beállhat a flashmob csapatába.

Tippek Ibolyától: Aki egyénileg gyakorol, mindig csak egy rövid blokkot nézzen meg a videóból, amit tud elemezni, majd saját maga is követ. Ha ez megy, próbálja ki zenére is ezeket a blokkokat, így szépen lassan összeáll majd a teljes tánc.

Ha a harmadáig eljut valaki, akkor már tudja a főbb mozdulatokat, innentől már ismétlések jönnek.

A zenét (Mark Ronson – Uptown Funk ft. Bruno Mars) akkor is érdemes hallgatni, amikor épp nincs lehetőség táncolni, így könnyebben berögzülnek a váltások, mozdulatok.

MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Ön szokott heti rendszerességgel futni?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
loading