Minden ami Sopron

2022. 10. 02. vasárnap

Petra

SOPRON
Borult

Civil zóna

Az ország polgárőrei jubiláltak Sopronban

Szombaton a Lövér kempingben ünnepelt több ezer polgárőr és családjaik: 25 éves a Magyar Polgárőr Szövetség.

Az ország minden tájáról, sőt, határon túlról is érkeztek a polgárőrök szombaton reggel a hagyományos éves találkozóra, amit ezúttal Sopronban tartottak. Mondhatjuk, hogy a VOLT Fesztivál előszelét hozta a rendezvény, szinte az egész fesztiválterületet lefedte ez a találkozó.

polgi2

A délelőtt folyamán dr. Fodor Tamás, Sopron polgármestere is köszöntötte az egybegyűlteket, de dr. Pintér Sándor belügyminiszter is ellátogatott a találkozóra, és ünnepi beszédében méltatta a negyed száz éve működő szövetséget. Sok díjat is kiosztottak a délelőtt folyamán a kiemelkedően teljesítő kollégáknak, de a legfontosabb momentum a kétszáz új polgárőr eskütétele volt.

polgi1

Közben sátrakat vertek a színpad előtti területen a különböző térségekből érkező polgárőrök, vidámpark várta a kicsiket, és különböző bemutatók fogadták a felnőtteket. Bárki megcsodálhatta az Audi rendőrgépjárműveit, vagy akár a Suzuki motorokat is. A Polgárőr Rádió egész nap élőben jelentkezett a helyszínről, közben olyan érdekességeket is kipróbálhatott a nagyérdemű, mint az ütközés-szimulátor, az ujjlenyomat-készítés, vagy a részeg-szemüveg.

polgi3

Délután nagyszabású baleseti szimulációnak lehettünk szemtanúi: két autó ütközött, majd végigkövethettük a különböző szervek munkáit. Az egyik autó kigyulladt, amit a tűzoltók oltottak el, valamint a másik autóba beszorult utasokat kivágták a járműből. Eközben a mentők ellátták az egyik sérültet és el is vitték a helyszínről, miközben az utastársánál megállították a halált. A bemutatóra még a halottas autó is megérkezett, közben a rendőrök elcsípték a balesetet okozó részeg gépjárművezetőt. A bemutató végén pedig egy autómentő is érkezett, ami elszállította a roncsokat.

polgi4

A délután a színpadi programoké volt: a Soproni és Kópházi Tamburazenekar, a Testvériség Néptáncegyüttes és a Pair o’ Dice váltották egymást a színpadon, majd a nap zárásaként a Lord együttes döngette meg a kempinget, akiket sokan már csak a sátrakból figyeltek a szakadó esőben, ám több százan így is a színpad előtt ugráltak.

MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Ön szokott heti rendszerességgel futni?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
loading