Minden ami Sopron

2023. 09. 24. vasárnap

Gellért

SOPRON
Borult

Közélet

Átverik a fogyókúrákkal? Egy őszinte interjú

Talán nem is gondolná, de már most aktuális a jövő nyári strandszezon. Sopronban van egy olyan hely, ahol biztosan tudnak segíteni. 1. rész.

DSC_7067

„Leülünk a kanapéra, és beszélgetünk egy nagyot. Mindig így kezdem.” Kovács Barbara, a Testalakító Stúdió vezetője álmából felkeltve is képes órákat beszélni a zsírbontásról, kezelésekről. Mindössze 25 éves, de már 4 éve a szakmában van, ezzel kel és fekszik. Nem csak iskolákat végzett, hanem szabadidejében könyvekből és az internetről gyűjtött információkat, és már rengeteg saját tapasztalatot is bezsebelt az évek alatt. Nem csoda, hogy még az RTL KLUB is felkereste az ország nyugati csücskében.

Kavitációs zsírbontás. Mielőtt azt mondaná, hogy hülyeség, érdemes kicsit tovább olvasni. Barbara nagyon nyíltan mesélt a szakmáról, stúdiójáról, a reakciókról.

„Sopronban mi nyitottunk elsőként ilyen stúdiót, négy évvel ezelőtt. Az elmúlt 1-2 évben kezdtek bele a városban többen is ebbe a kezelésformába, egyre elfogadottabbá válik a hétköznapokban” – kezdi mondandóját Barbi. „Sajnos sokan megfelelő képzettség nélkül indítják el szalonjukat, ráadásul csak egy-egy rész-kezelést csinálnak, ami nem hoz megfelelő eredményeket, és még káros is lehet. Aki egyszer pórul járt valahol, nem keres meg másik stúdiót, mert csalódik ebben a módszerben. Pedig könnyen lehet, hogy csak nem a megfelelő helyen járt.”

Mi is az a kavitációs zsírbontás? Hogy néz ki egy kezelés?

DSC_6090

„A kezdetekhez képest már jelentősen átalakultak a fogyasztóprogramjaink, az évek alatt összegyűlt tapasztalatok alapján működnek, személyre szabottan. Először leülünk a kanapéra, és beszélgetünk egy nagyot. Mindig így kezdem. Megkérdezem a vendégtől, mit szeretne elérni, és nyíltan elmondom, hogy tudok-e segíteni benne. Volt már olyan eset, amikor inkább azt mondtam, hogy ne kezdjük el, senkit sem szeretnék becsapni. Neki sem jó, ha kiad sok pénzt és nincs eredmény, de nekem se jó, ha csalódottan mesél másoknak. Olyat nem csináltam és ezután sem fogok, hogy valaki bejön, elrizsázom neki a lényeget, és már megyünk is a kezelőbe. Mivel minden ember más, nincs két egyforma szervezet, így minden esetben egy állapotfelméréssel kezdjük, amivel személyre szabjuk a kezelést. Kezdés előtt lemérjük azt a testrészt, amit kezelni fogunk. Be is jelölöm ilyenkor a pontos helyet, hogy a végén tényleg ugyanott tudjuk megmérni a hiteles eredmény miatt. Ezután a vendég felfekszik az ágyra, bekenjük a testrészt egy speciális géllel, és elkezdjük a kezelést.”

„Három lépésből áll a folyamat:

  1. Kavitációs elven elbontjuk a zsírsejteket. Ehhez a gépünk ultrahangos fejét használjuk, amivel a sejteket „roncsoljuk”, ez a legfontosabb lépés.
  2. Nyirokdrenázs. Az elbontott zsírokat, méreganyagokat a rádiófrekvenciás fejjel a nyirokrendszerbe, a szállítószövetekhez juttatjuk.
  3. Izmok stimulálása. A sejt közötti állományban maradt anyagot a megfelelő izomműködéssel véglegesen ki lehet préselni.

Ezek az anyagok a májba jutnak, ahonnan a széklettel távoznak a szervezetből. Így már látszik miért rossz, ha valahol csak egy-egy szakaszt végeznek el a kezelésből. Ugyanakkor sok helyen az utolsó két részt sportolással helyettesítik, például Amerikában jellemző, hogy szobabiciklire ültetik a vendéget. Egyébként nem kell megijedni, nagyon kellemes az egész, csak fel kell feküdni egy ágyra, és onnantól már mi dolgozunk. Közben lehet zenét is hallgatni, vagy akár csendben kikapcsolódni”

Azt mondtad nekem, hogy ez nem csodaszer. Szoktál mellé mást is javasolni a vendégeknek?

„Igen, mindig elmondom, hogy nem csodaszer. Bár sokan megijednek a szótól, de mindig életmódváltást javaslok. Hiszen mi értelme a kezelésnek, ha utána otthon leül, és benyom egy csokitortát? Szóval szükség van az egészséges étkezésre, és a megfelelő mozgásra is. Jelenleg életmód-tanácsadói képzést is végzünk, hogy ebben is minél jobban tudjunk segíteni a vendégeknek. Sajnos nagyon elterjedtek az olyan diéták, ahol nem esznek huzamosabb ideig az emberek. Persze ilyenkor legyengülnek, nem pörög rendesen az agyuk, nem érzik jól magukat, de elmondhatják, hogy lefogytak. Igen, aztán egy hónap múlva visszahízzák a dupláját, hiszen a szervezet ilyenkor elkezd raktározni, és mikor visszaáll a diéta végén a régi étrendre, életvitelre, akkor hirtelen még több rakódik le. Nem lehet úgy fogyózni, hogy egy hónapig nem fogyasztasz valamit, majd utána mégis.”

25 kezelés

Mi volt az eddigi legnagyobb eredményetek?

„Ha a számokat nézzük, akkor egy 25 kg-os fogyás a rekordunk. De rendszeresen előfordul, hogy beköszönnek régi vendégek, és büszkélkednek, hogy milyen jó formában tartják magukat. Nagyon jól esik látni őket, pláne akiről sugárzik, hogy végre elégedett magával, és nyitottabbá válik, boldogabb lesz. Csak egy ember vette rossz néven, hogy új nadrágot kellett vennie, mert kifogyott a régiből… (nevetünk). Természetesen náluk is mindig javasoljuk a megfelelő étrendet és a mozgást is. Persze aki fizikai munkát végez, az igenis vigyen be több kalóriát, különben össze fog esni a munkahelyén. De aki irodában ül és főleg szellemi tevékenységet űz, ott a kevesebb kalória is jobban le tud rakódni. Minden ember más! Persze olyan is van, aki nem a helytelen életvitele miatt szed fel plusz kilókat, terhesség után is szoktak jönni hölgyek.

DSC_7083

Sokáig én nem is gondoltam, hogy ennyire más minden embernek a szervezete. Valakinek az anyagcseréje gyorsabb, valakinek a nyirokkeringése jobb, nagyon összetett ez. Ezért nincs is olyan, hogy két ember pont ugyanannyit tudna fogyni egy-egy kezeléstől.”

Nem tartod túl drágának ezeket a kezeléseket?

„Ha megnézünk egy zsírleszívást, az dupla ennyibe kerül. Az eredmény viszont ugyanolyan, ráadásul itt nincs egészségügyi kockázat. Amíg az egy műtéti beavatkozás, ezt a vendég még élvezi is. A gép nagyon drága, így aki ennél olcsóbban hirdeti, szinte biztos, hogy vagy egy alsóbb kategóriás géppel dolgozik, vagy valamin spórol, ami nem biztos, hogy célravezető. Viszont én se várom el senkitől, hogy mindent kifizessen egyszerre, emiatt sokszor hülyének is néztek. De inkább hagyom, hogy részletenként fizessék ki a kezelést. Azt meg pláne nem tartanám fair megoldásnak, hogy rögtön az elején kifizesse, hiszen még nem is tudjuk, hány alkalom lesz, és mennyire hatásos. Többször előfordult, hogy menet közben kellett változtatnom, mert nem úgy haladtunk, ahogy gondoltam. Előfordult, hogy a saját költségünkön több kezelést adtam, ha a betervezett alkalmakból még nem sikerült elérni a kitűzött célt. Azt ugyanis nem szeretném, hogy rossz szájízzel menjen el valaki. Szeretek minden este úgy lefeküdni, hogy nincs lelkiismeret-furdallásom.”

Mostanában egy forgatás is volt nálatok.

“Igen, az RTL KLUB-on futó Egészségkalauz stábja keresett meg, hogy testkezelésekkel kapcsolatban szeretnének forgatni. Először el sem hittem, hogy tényleg felhívtak, hiszen Budapesten is több helyen foglalkoznak ezzel. De valamiért a Testalakító Stúdiót választották. El is jöttek, életemben először tv-s interjút is kellett adnom. Izgultam nagyon, de csak sikerült! Ott az aromaterápiás kezeléseinkről beszélgettünk:

Kinek NEM javaslod a kezeléseket?

„Aki úgy dönt, hogy szeretne lefogyni, de nem hajlandó változtatni azokon a pontokon, amik miatt felszedte a pluszokat, ne is jöjjön. Nem győzöm hangsúlyozni, hogy csak a kezelés önmagában nem hoz csodát, viszont a megfelelő életvitel mellett tényleg nagy eredményeket tudunk elérni, együtt.”

Akit érdekel az alakformálás, bátran keresse fel Barbit, nagyon segítőkész, hasznos tanácsokat tud adni. Sokat beszéltünk vele, érdekes dolgokról mesélt, következő cikkünkben folytatjuk!

MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Ön szokott heti rendszerességgel futni?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
loading