Minden ami Sopron

2023. 12. 10. vasárnap

Judit

SOPRON
Borult

Közélet

Ágfalvi úti forgalmirend változás

Kezdetét veszi az Ágfalvi úton az M85 gyorsforgalmi út kapcsán kialakításra kerülő körforgalom építése.

agfalviutfelujitas2023

Az SDD Konzorcium elérkezett egy újabb építési stádiumhoz és tájékoztatást ad arról, hogy az M85 gyorsforgalmi úthoz kapcsolódóan a 8647 j. Sopron ÉNy-i elkerülő út – 86108 j. Ágfalvi út csomópontjában megkezdi a körforgalom építését, ezáltal forgalomkorlátozásokra kell számítani. Az SDD Konzorcium az Ágfalvi út építését a nyári szünetre ütemezte, hogy minél kevesebb fennakadást okozzon az utazóközönség számára és igyekszik a fontosabb munkálatokat még az iskola kezdés előtt, lehetőleg augusztus végével befejezni. A munkavégzés tervezett kezdési időpontja 2023. július 17.-e. Az Önkormányzattal, a Magyar Közúttal és a Volánbusszal egyeztetve két ütemben zajlik a kivitelezés és a forgalomterelés.

I. ütem: Félpályás útzár 86108 j. út Ágfalva felé haladó oldalán az Öntöde utca és Berkenye utca környezetében. Napközben jelzőlámpa, illetve jelzőőr irányítja a váltakozó irányú forgalmat. Éjszaka a forgalomirányítás jelzőlámpával történik. A kapubehajtókról történő biztonságos kihajtás érdekében a szükségesnél nagyobb közbenső idő kerül biztosításra. Az Ágfalva irányában lévő Öntöde utcai buszmegálló ideiglenesen áthelyezésre kerül az Öntöde utcai csomópont város felőli oldalára. Az első ütem tervezetten 2023. augusztus 10.-ig tart.

II. ütem: Félpályás útzár a 86108 j. út Sopron felé haladó oldalán az Öntöde utca és Berkenye utca környezetében. A forgalom az I. ütemben elkészült körforgalmon keresztül halad váltakozó irányban. Napközben jelzőlámpa, illetve jelzőőr irányítja a forgalmat. Éjszaka a forgalomirányítás jelzőlámpával történik. A kapubehajtókról történő biztonságos kihajtás érdekében a szükségesnél nagyobb közbenső idő kerül biztosításra. Az Ágfalva irányában lévő Öntöde utcai buszmegálló továbbra is az I. ütem szerint kiépített ideiglenes helyen marad. A Sopron felé haladó irányban az Öntöde utcai buszmegálló ideiglenesen megszüntetésre kerül, melyet ideiglenesen az attól 200 m-re lévő Berkenye utcai megálló helyettesít a munkavégzés ideje alatt. A második ütem tervezetten 2023. augusztus 31.-én készül el.

Kerülő útként az Ágfalvi út és a Bánfalvi út között a Kertvárosi út használata javasolt. A biztonságos közlekedés érdekében kérjük fokozott figyelemmel közlekedjenek, szigorúan tartsák be a korlátozó jelzéseket és óvják az úton dolgozókat! Az SDD Konzorcium igyekszik mindent megtenni annak érdekében, hogy a közlekedés zavartalan legyen, egyúttal köszönik a lakosság türelmét!

MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Ön szokott heti rendszerességgel futni?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
loading