Minden ami Sopron

2023. 06. 07. szerda

Róbert

SOPRON
Borult

Civil zóna

“Ahol minden utcában Zahnarztpraxis van”

Avagy Sopron, ahogy két fiatal látja mémeken keresztül. Ödenburger Mémfábrik a színfalak mögött.

Az elmúlt hetekben sokan találkozhattak a Facebookon Sopronhoz kötődő mémekkel, viccekkel. Nem véletlen, két fiatal létrehozta az Ödenburger Mémfábrik névre hallgató oldalt, amit máris több, mint 2000-en követnek. Bár ők nem szeretnének rivaldafénybe kerülni, betekintést engedtek nekünk a “színfalak mögé”.

18527111_451456541857373_4183892647498198868_o

- Honnan jött az ötlet, hogy elindítsátok az oldalt?

– Ketten vagyunk adminok az oldalon, mindketten ma már kevesebbet vagyunk itthon az egyetem miatt. Láttuk, hogy már más városokban működnek hasonló oldalak, a mém pedig egy népszerű formátum manapság. Az elején poénnak vettük a dolgot, de most már komolyan gondoljuk.

- Hogy jön az ihlet egy mém elkészítéséhez?

– A város maga elég ihlet számunkra, nem kell olyan sokat gondolkodunk a mémeknél ( :) ).A város egy-egy jellemzője és mivel főleg a saját korosztályunknak készülnek a képek, a mi hétköznapjainkat is meghatározó helyek, események, tényezők a forrásaink. Komolyabbra fordítva a szót, persze próbáljuk azokat a problémákat is „mémre vetni”, amit mi látunk városból. A mémeket pedig nagyon egyszerűen meg lehet találni az interneten, esetleg mi keresünk képet a vicchez, de arra is volt példa, hogy saját képet használtunk.

18403287_450175978652096_3598179308619141620_n

- Mire figyeltek posztolás előtt? Kértek véleményt külsőstől?

– Posztolás nincs anélkül, hogy egymás véleményét ki ne kérnénk. Fontosnak tartjuk, hogy lehetőleg vicces poénok kerüljenek ki az oldalra, de csak egymás tanácsát kérjük ki. Egyébként nagyon jól megy a csapatmunka, rengeteg olyan kép kerül ki, amit közösen találunk ki.

- Milyen visszajelzéseket kaptatok eddig?

– Ez leginkább a Facebook interakcióban nyilvánul meg: nagyjából egy hónapja létezik az oldal és ahhoz képest jól állunk, pláne ha az oldal követőit arányosan nézzük az interakciókkal. Plusz visszajelzés, amikor lementik a képeinket és Instagramra vagy a saját Facebook profiljukra feltöltik a követők. Ami pedig leginkább igazolni látszik az oldalba fektetett munkánkat, az az, hogy kaptunk olyan levelet is, amelyben megköszönte az egyik követő, hogy életet lehelt az oldal soproni identitásába.

Ezt nagyon fontosnak találjuk: humoros köntösben, de tudunk fontos dolgokról mémet szerkeszteni.

 

- Mi az, amivel biztos nem fogtok viccelni?

– Rövid választ adnék: a politika.

– Van kedvenc poénotok az eddigi bejegyzésekből?

– Érdekes kérdés:. Ha választani kéne, akkor talán a Hujber Feris, hiszen talán nem túlzás, de az a mém bejárta az országot: rengeteg lájkot és interakciót kapott a kép a keleti országrészről is. Több oldal is megosztotta.

 

- Mi a célotok az oldallal?

– Annyit vicceltünk már a kocsmákkal, hátha egyszer meghívnak valahol egy sörre…

Aki nem szeretne lemaradni a legfrissebb soproni mémekről, kövesse az Ödenburger Mémfábrikot.

 

 MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Ön szokott heti rendszerességgel futni?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
loading