Minden ami Sopron

2019. 08. 21. szerda

Sámuel

SOPRON
Borult
EURO
0

Tudomány

Töretlen siker az Egyetemfoglaló

Nagy érdeklődés övezte a Közgazdaságtudományi Karon megrendezésre került 6.  Egyetemfoglalót.

A rendezvényen az okos, intelligens város került a középpontba, a részt vevő 11 csapat Szombathelyről, Győrből, Fertődről és Sopronból érkezett a Soproni Közgáz Aulájába 2018. január 30-án.

A versenyen a középiskolások először egy kvíz tesztet töltöttek ki, mely a világ fontos és aktuális kérdéseit taglalta a megadott témakörben.  A hosszabb időt igénylő projektfeladat keretében a diákok bemutatták, hogy a nyugdíjas korosztály milyen problémákkal szembesül a mai világban és ezekre, illetve ezek közül egy területre milyen megoldási javaslataik lennének. A vetélkedő napján plakátot is készítettek véletlenszerűen kihúzott témakörök alapján, szemléltetve az ahhoz kapcsolódó „legokosabb” elképzeléseiket, ötleteiket, majd a végeredményt 2 percben  szóban is prezentálták a csapatkapitányok. A plakáton ismertették, hogy az okos város alrendszereit, mint például a pénzügyek, a rekreáció vagy a  telekommunikáció, hogyan és kinek tudják kommunikálni. A vetélkedőt egy izgalmas és mozgalmas activity játékkal zártuk.

  1. helyezett a soproni Berzsenyi Dániel Evangélikus (Líceum) Gimnázium Just4girls csapata lett.
  2. helyezést a soproni Eötvös József Evangélikus Gimnázium és Egészségügyi Szakgimnázium Eötvös csapata,
  3. helyezést a győri Jedlik Ányos Gépipari és Informatikai Szakgimnázium és Szakközépiskola Nuggets csapata nyerte el.A vetélkedőn a csapatok az egyes feladatok elkészítéséhez kapcsolódóan különdíjakban részesültek.

Támogatóinknak köszönhetően minden csapat értékes és érdekes nyereményekkel térhetett haza.

MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Tervez nyaralást?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...

Fatal error: Allowed memory size of 134217728 bytes exhausted (tried to allocate 20480 bytes) in /storage/web/www/allin/mindenamisopron.hu/html/wp-includes/meta.php on line 826