Minden ami Sopron

2023. 09. 25. hétfő

Eufrozina

SOPRON
Borult

Tudomány

Soproni Közgázos Siker Katowicében

“A jövő közgazdászainak pénzügyi ismeretei és készségei a Visegrádi négyek országaiban” címmel rendeztek versenyt  Katowicében.

Ahogy korábban mi is megírtuk a Nyugat- magyarországi Egyetek Közgazdaságtudományi Karán rendezték meg annak a nemzetközi pénzügyi versenynek hazai fordulóját, melynek győztese kijutott a november végi Katowicei döntőbe.

Az akkori győztes III. éves “Brainstorm” csapat azóta gőzerővel készült a külföldi megmérettetésre, melyen az egyik legnagyobb kihívást az okozta, hogy a diákoknak pénzügyi ismereteiről angolul, szaknyelven kellett számot adniuk. A katowicei döntő két fordulóból állt. Az első részben egy előre elkészített, speciálisan diákok számára kialakított finanszírozási lehetőségekről összeállított prezentációt kellett bemutatni. A magyar csapat a diákhitel rendszerét mutatta be. A prezentáció után a fiatalok megosztott első helyen álltak a szlovákokkal. A második fordulóban pénzügyi és tőzsdei ismeretekről kellett egyénileg egy teszt segítségével számot adni, ahol Vági Piroska egyénileg harmadik helyen végzett, míg  csapat összteljesítménye alapján az első helyre kvalifikálta magát.

A nyertes csapat tagjai: Vági Piroska, Németh Noémi, Márfi Tamás, Tóth Dávid, Takács Péter

Gratulálunk a sikerhez!

MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Ön szokott heti rendszerességgel futni?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
loading