Minden ami Sopron

2021. 01. 18. hétfő

Piroska

SOPRON
Borult

Kultúra

Zsófi és Marci Sopronban improvizálnak

Új formátumú előadással érkeznek az IttésMost társulat tagjai csütörtökön.

Sopronban is folyamatos érdeklődés övezi az improvizációs színházi előadásokat, melyből már több formátummal is találkozhatott a helyi publikum. Leggyakrabban a televízióból is ismert rövid jeleneteket láthattuk, amik különböző szabályok mentén a közönség ötleteiből épülnek fel. Járt már Sopronban ennek a tovább gondolt változata is, amikor két csapat egy küzdőtéren próbálta “leimprovizálni” ellenfelét és ezzel a közönség szimpátiáját és a zsűri kegyeit is elnyerni.

zsofimarciplakat

Csütörtökön egy eddig Sopronban még nem látott formátummal találkozhatunk, melyben két szereplő, Zsófi és Marci állnak majd elénk. Itt ketten játszunk 40 percen keresztül egy történetet. Nincs semmi előre kitalálva, a történet ott és akkor születik meg, valós időben – ismertette az alapokat Horváth-Töreki Gergely, avagy Marci.

Természetesen néhány fix pont kell a játékhoz: Zsófi és Marci neve és a nappali, ahol a történetük játszódik. A szereplőkről semmit sem tudunk, minden szó, gesztus, helyzet, érzelem, történet ott és akkor születik meg a színpadon. Semmit nem beszélnek meg előre a szereplők, egyszerűen egy addig ismeretlen Zsófi és Marci bőrébe bújva az improvizációs technika segítségével, színházi köntösbe bújtatva elmesélik a Ő aznapi történetüket. Az előadás célja, hogy elgondolkodtassanak, tükröt tartsanak, mosolyt vagy épp könnyet fakasszanak. 

Aki kíváncsi, hogy épül fel egy történet szinte a semmiből, látogasson el csütörtökön 19 órakor a Búgócsiga Akusztik Gardenbe! Belépőket már elővételben lehet a helyszínen vásárolni – diákok 500, felnőttek 1000 forintos áron, az előadás előtt már 1000 illetve 1500 forint lesz. Az estét egy kötetlen beszélgetés zárja majd a két szereplő, Holly és Gergő társaságában.

 

 


MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Hogy alakul 2021-ben a világjárvány?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
loading