Minden ami Sopron

2023. 09. 25. hétfő

Eufrozina

SOPRON
Borult

Közélet

Zorántól a hétvégéig

Felsorolunk néhány programot a hétköznapokra.

programelvalaszto_aktualis

Erősen kezdődik a hét, Zorán unplugged koncert várja az érdeklődőket hétfőn 19 órától a Novomatic Arénában. Jegyeket a jegy.hu oldalon lehet rendelni.

Szerdáig tart a Mozimaraton az Elit moziban. A maraton filmjeit 950 forintos jegyáron lehet megnézni, további részletek az Elit mozi oldalán.

Hétfő este 19:30-tól a Museum Café is gondoskodik programról, a Quizzone kupa 3. fordulóját tartják, jelentkezni ezen a linken lehet.

Kedden vidám órákat tölthetünk a Mária-szobornál, hiszen a Rádió 1 Road Show-ja érkezik Sebestyén Balázzsal, Vadon Janival és Rákóczi Ferivel és a Balázsék című reggeli műsorukkal. Munkába-iskolába menet jó napindító program lehet!

A reformáció 500 éve címmel indul programsorozat szerdán a Liszt-központban. Az egész napos konferencia után 17:30-kor az I. emeleten fotókiállítás is nyílik, a festett kazettás templom mennyezetek motívumvilágáról. 18 órától pedig kerekasztal beszélgetés kezdődik. Minden részlet elérhető ide kattintva.

Szerdától amatőr színészek lepik el a várost a Nemzetközi Alternatív Amatőr Színházi Fesztivál keretein belül. A vasárnapig tartó fesztivál versenyprogramokat is tartogat, melyek a színházban zajlanak majd, de jó idő esetén szerdán délután a megnyitó és az Almagránát című előadás a Mária-szobornál lesz látható. További információk itt.

Kadlecsik Zoltán mentálhigiénés szakember tart ingyenes előadást “Egy csók és más semmi?” címmel a Pedagógusok Művelődési Házában (Petőfi tér 3.). A fő kérdések, melyekre választ kaphatunk itt: mitől leszünk szerelmesek? A szívünkre vagy az eszünkre hallgassunk?

Csütörtökön lesz Széchenyi István születésének 226. évfordulója, ennek apropóján Nagycenken ünnepi programokat szerveznek. 14 órakor az alkotóházban Sodics László művésztanár kiállítása nyílik, 17 órakor a Széchenyi téren tart ünnepi beszédet Csorba János, Nagycenk polgármestere, majd koszorúzás következik. 17:30-tól a Szent István Plébániatemplomban dr. Szalai Gábor atya tart szentmisét, majd 18 órától ugyanitt fellép Mészáros János Elek, a Csillag születik 2012-es nyertese is egy jótékonysági koncerten.

Sopronban a Búgócsiga tartogat programot csütörtök estére, az őszi-téli programsorozat nyitányán Lilienn & Kónyai Tibor jazz-duó lép fel 21 órától.

Pénteken kezdődnek a Nagycenki Szüreti Napok, aminek első estéjén 20 órától a Lord koncertezik.

Szeptember végéig minden pénteken lehetőség nyílik még egy kis lovaskocsikázásra Hegykőn, valamint naplementés madárlesnek is részesei lehetünk. Érdeklődni és jelentkezni Tislér Diánánál lehet a 06 70 229-8483-as telefonszámon, vagy a tislerdiana@gmail.com címen.

Péntek este a Búgócsigában jó világ lesz, mármint a Jóvilágvan együttes koncertezik 21:30-tól.

programelvalaszto_kiallitas

Fellner Zoltán fotókiállítását láthatjuk a Ligneumban. Címe: Pillanatok úton-útfélen. Látogatható október 11-ig a Ligneum nyitvatartási idejében.

A 120 éves Soproni Képzőművészeti Társaság jubileumi kiállítást tart a Liszt-központ Munkácsy termében. A több mint 30 kiállító művész alkotásait szeptember 24-ig lehet látogatni.

50 év 50 kép címmel dr. Nagy Attila fotóművész kiállítása nyílik a GYIK Rendezvényházban. A képeket szeptember 1-től szeptember 22-ig láthatjuk.

Október 31-ig látogatható az Elfeledett soproniak című kiállítás a Soproni Zsidó Hitközség szervezésében. Helyszín: Új Zsinagóga, Új u. 11.

 

programelvalaszto_egyeb

Kiemelten támogatjuk a szabadtéri programokat. A soproniseta.hu csapata minden napra készül gyalogos vagy kerékpáros túrával a városban és a környéken. Érdemes körbenézni – először a weboldalukon, majd a városban! A Fertő-Hanság Nemzeti Parkban számos túra, hajózási lehetőség vagy épp kenuzás várja az érdeklődőket. Részletek és jelentkezés ezen a telefonszámon lehetséges: 06 99 537 620. A Lövérekben sok túra-útvonal, futópálya, edzőpálya, edzőpark várja a mozgásra vágyókat, de természetesen zárt edzőtermek is akadnak bőven városunkban. A Petőfi Színház műsorában biztosan talál magának mindenki érdekes előadást, érdemes böngészni a színház oldalát! Aki a kisebb, interaktívabb műsorokat szereti, annak ajánljuk a Civitas Pinceszínházat, melynek műsorairól itt tájékozódhat. Sopronban két mozi is működik, rosszabb időben ideális a belvárosi Elit mozi, vagy a Plázában a Cinema City. Egy kellemes kávézás, sörözés, borozás a belvárosban jó kikapcsolódás lehet. Találunk még a városban szabadulószobátGokart pályát is, érdemes jól körbenézni!

Kellemes kikapcsolódást!

 


MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Ön szokott heti rendszerességgel futni?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
loading