Minden ami Sopron

2023. 09. 25. hétfő

Eufrozina

SOPRON
Borult

Közélet

Wolf Kati is fellép a Jereváni Advent rendezvénysorozatán

Elindult a Jereváni Advent karácsonyváró rendezvénysorozat a soproni Jereván lakótelepen.

adventikozorujerevanon_

Advent első vasárnapján 16.00 órakor lobbant fel az első adventi gyertya lángja a lakótelep szolgáltatóháza átriumában, a három történelmi egyház – Németh István római katolikus, dr. Vladár Gábor református és Hegedüs Attila evangélikus lelkészek – ünnepi gondolatait követően. Műsorral a Jereván-Lővéri Nyugdíjas Klub lépett fel.

A 2010 óta hagyománnyá vált Jereváni Advent alkalmait igen nagy örömmel fogadta a városrész – mondta el Tóth Éva, önkormányzati képviselő, a városrészi önkormányzat elnöke. Öt éve pedig a hagyományos gyertyagyújtás is meghitt ünnepi alkalom.

Az idei ünnepi időszak programkínálatát a járványhelyzet is meghatározza: december 10-ére egy jótékonysági adventi koncertet terveznek a Szent Imre templomba, amelyen Wolf Kati, énekes, az Ökumenikus Segélyszervezet önkéntese lép fel. Ezt követően advent negyedik vasárnapján egy közös gyertyagyújtás lesz a Jereván adventi koszorújánál.

Advent negyedik hetében egy, az ünnephez méltó, az egész településrésznek szánt köztéri meglepetéssel, ajándékkal is készül a Jereván Településrészi Önkormányzat, amelyről kellő időben adnak majd hírt – mondta el Tóth Éva. A programok lebonyolításában a hatályos járványügyi szabályokat minden esetben be fogják tartani – tette hozzá, meghitt ünnepvárást kívánva a Jereván településrész minden lakójának.

MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Ön szokott heti rendszerességgel futni?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
loading