Minden ami Sopron

2023. 06. 07. szerda

Róbert

SOPRON
Borult

Közélet

Wake up! a Széchenyiben

Pénteken 14 órától újjáélesztési kampánynak ad otthont a Széchenyi István Gimnázium.

ujjaelesztes

Az ötlet alapját az Irie Maffia zenekar „Wake Up” című számának tempója adta, mely épp olyan, mint az újraélesztés nyomásának üteme, ráadásul a jelentése is hasonló. Ebből kiindulva igyekszik a zenekar megvalósítani, hogy az Országos Mentőszolgálat, a Semmelweis Egyetem és az Emberi Erőforrások Minisztériuma közreműködésével gimnazista diákokat tanítsanak az újraélesztés módszerére.

Ez a fontos művelet sok ember életét megmentette már, pár óra alatt tökéletesen elsajátítható. A hirtelen szívmegállás bárkinek a családjában, környezetében előfordulhat, ezért rendkívül fontos, hogy minél többen képesek legyenek – a megfelelő tudás birtokában – a kritikus első öt percben segítséget nyújtani. A zenészek ismertsége és népszerű felületeik nagy segítséget nyújtanak a kommunikációban.

Ez a program nem koncert, a fókuszban egyértelműen az újraélesztés megtanítása áll. Az egész kampány egy újraélesztési oktatással egybekötött kulturális program, amelyre több mint 70 diák jelentkezett az iskolából.

A nap programja: 14 órai kezdettel az újraélesztés technikáinak megismertetése a diákokkal előadások és csoportfoglalkozások keretében, kb. 16 óráig.

Az este folyamán az Irie Mafia zenekar koncertet ad Sopronban, amelyre a képzésen részt vevő széchenyis diákok ingyen beléphetnek.MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Ön szokott heti rendszerességgel futni?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
loading