Minden ami Sopron

2023. 03. 23. csütörtök

Beáta

SOPRON
Borult

Közélet

Vigyázzunk egymásra!

A Walter Autó Kft. szervezésében, negyedik alkalommal került megrendezésre a baleset-megelőzési nap.

IMG_8099 (Large)

A helyszínen több szervezet is képviseltette magát, többek között a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőrség, illetve Katasztrófavédelem munkatársai, valamint az Országos Mentőszolgálat is, hogy betekintést nyújtsanak a munkájukba.

Az Országos Mentőszolgálat szóvivője, Győrfi Pál elmondta a rendezvény fő üzenete az, hogy előzzük meg a bajt, emellett pedig szintén fontos, hogy ha már megtörténik akkor tudjunk, és merjünk segítséget nyújtani. Külön kihangsúlyozta, hogy az elmúlt két és fél évben ezzel a társadalmi összefogással megduplázódott a sikeres újraélesztések száma Magyarországon.

IMG_2778 (Large)

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője, Tóth Gabriella összegezte, a nap üzenete, hogy együtt és közösen tudunk tenni azért, hogy megelőzzük a baleseteket. Igen fontos, hogy már gyermekkorban megtanítsuk és betartassuk azokat a szabályokat, amiket akár gyalogosként, akár kerékpárosként vagy járművezetőként be kell tartanunk. Kihangsúlyozta, hogy mindannyiunk közös felelőssége, hogy a tragédiákat megelőzzük. A leggyakoribb szabálysértések a sebességhatár túllépése, valamint a passzív biztonsági eszközök hiánya, például a biztonsági öv.

IMG_8110 (Large)

A helyszínen a színes bemutatók mellett, lehetőség volt egy szimulátor kipróbálására is, ami bemutatta, hogy körülbelül egy 30km/h-ás sebességnél történő ütközésnél, mennyire nem tudjuk kontrollálni a testünk mozgását. A rendezvény célja az hogy csökkentsük a balesetek számát, megtanuljunk és merjünk helyesen segítséget nyújtani.

Nyulász Zsolt, a Walter Autó Kft. értékesítési vezetője emellett még elmondta, hogy mint ahogy évről évre, most is bízik a rendezvény sikerességében és, hogy pozitív hatással lesz a közlekedésre. Kérdésünkre, miszerint jövőre is megrendezésre kerül-e a program, a következő választ adta: “Mindenféleképpen”.

IMG_8086 (Large)MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Ön szokott heti rendszerességgel futni?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
loading