Minden ami Sopron

2018. 01. 23. kedd

Zelma

SOPRON
Borult

Kultúra

Varázslatos fényjáték a Fidelissima Vegyeskar jótékonysági koncertjén

Csodálatos élményben volt része mindazoknak, akik 2017. december 9-én ellátogattak a soproni Evangélikus templomba.

fidelissimafenyjatek2017

A „Fidelissima” Alapítvány és a Fidelissima Vegyeskar által szervezett jótékonysági hangversenyen több százan vettek részt, hogy adományaikkal támogassák a soproni fogyatékosággal élő és/vagy rászoruló gyermekeket.
A fényjátékkal kísért koncert, melyet az Oszvald Enikő vezette Hunyadi Általános Iskola Kórusának megindítóan lelkes éneke, illetve a Schárfyné Halmos Erika vezette Bim Bam Band harangjátéka is színesített, meghatotta a közönséget. A kórus számára pedig az volt a megható, hogy milyen lelkesen énekelt a közönség Szilágyi Miklós karnagy vezetésével.

A Fidelissima Vegyeskar nem titkoltan keres új és új megoldásokat, amikkel – elsősorban a meghívott gondozott gyermekek kedvéért – olyan audiovizuális élményt tud nyújtani, amellyel minden érzékszervre képes hatni. A kórus lehetőségeihez mérten igyekszik a háttérben maradni, csak a hangjával szolgálni.

Miben volt más ez a koncert, mint a legtöbb jótékonysági megmozdulás?

Egyszerre támogatott öt, vagyis majdnem az összes soproni fogyatékossággal élő és/vagy hátrányos helyzetű gyermekeket gondozó intézményt, így azok is részesülnek a támogatásból, akiknek nem áll módjukban felhívni magukra a figyelmet.

Több, mint félszáz gyermek és gondozó volt jelen a támogatott intézményektől, hogy az anyagi támogatáson túl lelki támogatást is kaphassanak.

A legmeghatóbb jellemzője ennek a rendezvénynek talán az, hogy a néhány nagyobb cég támogatása mellett nagyon sok kisebb cég, magánszemély jószándéka, szeretete nyilvánult meg ezen az eseményen, ami áthatotta az egész estét.
A szervezők ezúton is köszönik mindenkinek a támogatást, amellyel hozzájárulnak a gyerekek ellátásának javításához.

A befolyt adományok 2018 januárjában jutnak el az intézményekhez. • Mesterségek ünnepe a Liszt Központban

  Több százan iparkodtak az elmúlt szombaton munkaruhában, jelmezben vagy éppen civilben a Liszt Ferenc Kulturális Központba, hogy részt vegyenek az Ipar(os)kodó elnevezésű „mesterséges” családi délutánon.

 • Ármány & szerelem: színház a színházban

  Megkezdődtek a próbái Papp Gyula – Demjén Ferenc – Sárdy Barbara Ármány & szerelem című rockzenés játékának. A rendező Pataki András, a bemutató február 24-én lesz a Soproni Petőfi Színházban.

 • BeszélgESsTÉK: új programsorozat a Liszt Központban!

  D. Tóth Kriszta író, újságíró lesz az első vendége Kadlecsik Zoltán evangélikus lelkész, mentálhigiénés szakember január 12-én induló programsorozatának.

 • Neves DJ érkezik a VOLT-ra

  2018 nyarán a VOLT-on is pörgeti a lemezeket Alan Walker!

MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Elmegy még a télen melegebb helyre pihenni?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
ÉLETKÉPEK
varoshaza
loading