Minden ami Sopron

2022. 09. 29. csütörtök

Mihály

SOPRON
Borult

Civil zóna

Valaki költözött- Illegális szemét a szőlő tövében

Ismét illegálisan lerakott szemetet találtak a Weninger Pincészet szőlőjének tövében.

Ahogy 2012-ben, úgy tegnap valaki ismét úgy gondolta, hogy szeméttelep helyett a soproni szőlőkben szabadul meg valószínűleg lakásfelújításból, vagy költözésből adódóan feleslegessé vált bútoraitól. Ahogy korábban a Kislaföld.hu is beszámolt róla, az öt évvel ezelőtti esetnél, a borászat saját nyomozása után meglett a tettes, aki akkor elszállította az illegálisan lerakott szemetet.

DSC_0778

Behofsits Krisztina a Weninger Pincészet munkatársa oldalunk kérdésére elmondta, hogy sajnos ez nem egyedi eset.  A borászat nevében bejelentést tettek a közterület- felügyeleten, de mivel nincs meg a tettes nehéz egyéb jogi lépéseket tenni. Amennyiben nem oldódik meg a helyzet, úgy kénytelen lesznek saját költségen elszállíttatni az illegális szemetet.

 

DSC_0784

 

Megdöbbentő, hogy valaki ezen módját választja felesleges hulladékainak lerakására, hiszen az STKH zöldudvarain bármely soproni lakos, és albérlő is (amennyiben a bérlet tényét igazolni tudja) ingyenesen helyezheti el a nemkívánatos hulladékot. Ennek részleteiről itt lehet olvasni. 

 

  

 

MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Ön szokott heti rendszerességgel futni?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
loading