Minden ami Sopron

2023. 03. 24. péntek

Emőke

SOPRON
Borult

Kultúra

Űrkutató, bábelőadás és vár(os) túra a Kutatók Éjszakáján

A Soproni TIT kicsiknek és nagyoknak is készül a Kutatók Éjszakájára.

2019. szeptember 27. (péntek) 19.00 Schuminszky Nándor űrkutató: A magyar űrrepülés története – Magyari Béla emlékére. Helyszín: 9400 Sopron, Várkerület 98. Lenck-átjáró.
95 önként jelentkezett pilótából – egészségügyi alkalmasság alapján – hetet választottak ki magyar orvosok 1977-ben. A vizsgabizottság végül négyüknek adott zöld utat Moszkvába, ahol szovjet orvosok hozták meg a végső döntést. Ketten lettek űrhajós jelöltek: Farkas Bertalan és Magyari Béla. Az előadás végig nyomon követi a kiképzéstől az űrrepülésig a magyar űrhajós történetét, ismert és kevésbé ismert tényekkel fűszerezve.

SoTIT_Kutatok_ejszakaja_program

2019. szeptember 28. (szombat) 9.00-12.00

A Soproni TIT nagytermében és a kapcsolódó Várfal-sétányon megrendezésre kerül az I.Soproni Gyermek Várjátékok.  A rendezvények kiindulópontja és központi helyszíne a TIT nagyterme (9400 Sopron Várkerület 98. Lenck-átjáró).
Bábelőadás, kézműves foglalkozások és további izgalmas játékok várnak kicsiket és nagyokat. Folyamatosan megtekinthető a szombathelyi Legio Apollinaris tábori élet és katonai bemutatója a DM mögötti (Várkerület 100.) Várfal-sétány területén.

Program:
09.00-től Mátyás király és a macskakői rablólovagok. Interaktív bábelőadás.
10.00-tól Legio Apollinaris bemutató a DM mögötti Várfal-sétány területén.
10.15-től Az én útikönyvem: Sopron –vár(os) túra és képvadászat a könyv alapján. Helyszín a belváros.
10.15-től Kézműves foglalkozások a TIT nagytermében (kelták, rómaiak, középkoriak).
11.00-től Legio Apollinaris bemutató.
11.15-től Vár Hétpróba a Várfal-sétányon a TIT mögött.
11.45-től A Légió a próbát sikeresen teljesítőknek átadja a tanúsítványt.

A részvétel mindkét napon ingyenes.
 • Kodály mai örökösei találkoznak Sopronban

  29. alkalommal szervezi meg április 14-16. között az Éneklő Ifjúság Szakmai Napok és Koncertek programját a Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége (KÓTA).

 • Startol a VOLT

  „Mindenütt jó, de legjobb Sopron” – két évig ez a szlogen csak az emlékeinkben élt, de most újraéled, amint a soproni Lővérek is benépesül a fesztiválozókkal és a Telekom VOLT Fesztivál vibrálásával. Indul a VOLT.

 • Megabuli és fekete alsónadrág

  Van aki alsónadrágot, van aki Pokemon kártyát kért az idei Telekom VOLT fesztivál nagy sztárjai közül, a Muse pedig egy megaprodukciót szállít a Lővérekbe.

 • Pünkövesd, színes programokkal

  Június 4-6. között kerül megrendezésre a sopronkövesdi PÜNKÜVESD, amelynek idén része a III. Kövesdek Találkozója és az Elszármazottak Találkozója is.

 • Egy hónap és itt a VOLT

  Egy hónap van már csak hátra és a fesztiválozó közönség a soproni Lővérek felé indul, ahol a hosszúnak tűnő két év szünet után ismét startol a Telekom VOLT Fesztivál világsztárokkal és a hazai zenei élet krémjével.

MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Ön szokott heti rendszerességgel futni?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
loading