Minden ami Sopron

2019. 08. 26. hétfő

Izsó

SOPRON
Borult
EURO
0

Sport

Újra Sopronban rendezik az Euroliga Final Fourt!

A tavalyi sikerek után ismét Sopron lesz a házigazdája Európa legrangosabb kosaras rendezvényének!

Amint arról beszámoltunk, a Sopron Basket női kosárlabda csapat rég nem látott izgalmak után a második helyen jutott be az Euroliga negyeddöntőjébe, ahol a háromnapos Magyar Kupa menetelés és győzelem után két mérkőzésen legyűrte a Bourges Basketet.  A következő lépés már az Euroliga Final Four, melyet április 12-14 között rendeznek. Helyszínként pedig hatalmas meglepetésre ismét a soproni Novomatic Arénát választotta a nemzetközi szövetség!

FF2019_BEJELENTES_borito2

 

Sajtóközlemény:

2018 áprilisában egy sokáig emlékezetes FINAL4-nak adott otthont Sopron városa, mely során a Sopron Basket bravúros teljesítménnyel vívta ki a szakma elismerését. Az elmúlt napokban a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége intenzív egyeztetést folytatott a négyes döntő megrendezéséhez szükséges anyagi háttér megteremtése érdekében.

Ennek eredményeképpen, kormányzati támogatással, Sopron városa, az MKOSZ, és a Sopron Basket összefogásával április 12-14. között ismét Sopronban találkoznak a kontinens legjobb csapatai, hogy megvívjanak a legrangosabb európai női kosárlabda klub címért!

Az erről szóló megállapodást a mai napon Kamil Novak, a Fiba európai szekciójának igazgatója és Bodnár Péter, az MKOSZ főtitkára írta alá.

A pénteki elődöntőkben a Sopron Basket a címvédő UMMC Jekatyerinburggal csap össze, míg a Dinamo Kurszk a cseh ZVVZ USK Praha együttesével néz szembe. A szezont a bronzmérkőzés és a döntő zárja április 14-én vasárnap.

A kezdési időpontokról és a jegyárakról idejében tájékoztatást fognak adni a szervezők.

“Sopron már bizonyította, hogy remek házigazda, legyen szó a 2015-ös Európa-bajnokságról, különböző utánpótlás tornákról, vagy a tavalyi Euroliga Final Fourról.” – mondta Kamil Novak, a FIBA Európai ügyvezető igazgatója. “Örömmel térünk vissza a 2019-es Final Fourra, amely Magyarország Kormánya, a klub, a város és a Magyar Kosárlabdázók Országos szövetségének összefogásának köszönhetően várhatóan ugyanolyan jól megrendezett esemény lesz, mint a tavalyi. A soproni egy hozzáértő és szenvedélyes közönség, és biztos vagyok benne, hogy csodálatos hangulatot fognak teremteni a női kosárlabda egy újabb ünnepéhez.”

“A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége örömmel segíti az újabb rendezést” – adott hangot örömének Szalay Ferenc, az MKOSZ elnöke. – “Külön köszönet a magyar kormánynak, hogy mellénk álltak, s anyagilag is támogatták a női klubkosárlabda európai ünnepét. Magyarországon a sport stratégiai terület, egyre több rangos sporteseményt szerveznek, mert egy vendég- és sportszerető nép vagyunk. Ebbe a sorba kiválóan illeszkedik az európai kosárlabdázás egyik legrangosabb eseménye, a Női Euroliga FinalFour. Biztos vagyok benne, hogy a résztvevők ismét remekül érzik majd magunkat Sopronban, mi a Sopron Baskettel karöltve mindent megteszünk azért, hogy egy emlékezetes, sikeres tornát rendezzünk.”

“Nem csak a Sopron Basket tért vissza a Final4-ba, hanem a Final4 is visszatért Sopronba. Számomra ez egyet jelent azzal, hogy nincs lehetetlen!” – mondta el büszkeséggel Török Zoltán, a Sopron Basket ügyvezetője. – “Köszönöm mindazoknak – kiemelten Magyarország Kormánya, Sopron Megyei Jogú Városa, és az MKOSZ -, akik lehetővé tették számunkra, hogy mindez megtörténhessen.”

MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Tervez nyaralást?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
ÉLETKÉPEK
este8
loading