Minden ami Sopron

2022. 08. 13. szombat

Ipoly

SOPRON
Borult

Sport

Újra az Euroliga négyes döntőjében a Sopron Basket!

Magabiztos játékkal győzte le a Sopron idegenben a francia Bourges csapatát, így 2-0-s összesítéssel bejutott a Final Fourba! Gratulálunk!

A keddi egypontos győzelem után jó hangulatban utazott el a Sopron Basket a nagymúltú francia Bourges Basket csapatához, hiszen már csak egy győzelemre volt szükség az újabb dicsőséghez, az Euroliga négyes döntőjéhez.

Fej-fej mellett rajtoltak a csapatok, nagyon vigyázott mindkét fél, nehogy meglépjen a másik csapat. Az első negyedet már sikerült behúzni, 18-19. Folytatódott a szoros mérkőzés, hol itt, hol ott esett be egy kosár. A negyed hajrájában azonban 29-27 után már csak a Sopron szerzett pontokat, és 29-34-nél fújták le az első félidőt.

image (18)

Fotó: FIBA

 

A fordulás után apránként rázódtak vissza a csapatok a küzdelembe, szerencsére a Bourges nem tudta megtörni mieink játékát. Sőt, a negyed második felére már 10 pontra nőtt a Sopron előnye. Megnyugodni azonban még nem lehetett, két könnyű kosárral visszazárkózott a Bourges a záró negyed előtt: 45-51. A záró felvonást megint mi kezdtük jobban, de mielőtt nagyon elszakadtunk volna, mindig talált pontokat a hazai csapat. A negyed közepén azonban visszaállt a 10 pontos előny, amiből már nem akart engedni a Sopron Basket hölgykoszorúja. Nagyon koncentráltan és okosan játszották végig az utolsó perceket,

így végül 64-74-es győzelmet aratva, 2-0-ra kiütötte a Bourges Basket csapatát a Sopron.

 

 

 

 

 

 

Ez pedig azt jelenti, hogy 2009 és 2018 után újra Európa legjobb négyesében a Sopron!

További részletek a klub oldalán.


MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Ön szokott heti rendszerességgel futni?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
loading