Minden ami Sopron

2023. 09. 24. vasárnap

Gellért

SOPRON
Borult

Közélet

Újabb GYSEV stratégiai partner

Stratégiai együttműködési megállapodást kötött a GYSEV Zrt. és a Dunaújvárosi Főiskola.

Duális képzési formában több szakon is vasút-üzemeltetési speciális képzés indulhat a Dunaújvárosi Főiskolán. Többek között ezt tartalmazza az a stratégiai megállapodás, amelyet a GYSEV Zrt.-vel kötött az oktatási intézmény. A dokumentumot ma írta alá Sopronban a vasúttársaság vezérigazgatója, valamint a főiskola rektora.

 A GYSEV Zrt. korábban a győri Széchenyi István, valamint a soproni székhelyű Nyugat-magyarországi Egyetemmel is kötött együttműködési megállapodást. A cél mindkét esetben a gyakorlat erősítése, a piacképes tudással rendelkező hallgatók képzése volt.

A Dunaújvárosi Főiskolával kötött megállapodás értelmében a 2016-os tanévtől duális képzés keretében a gépészmérnök, anyagmérnök, műszaki menedzser és mérnök-informatikus szakokon is vasút-üzemeltetési specializáció indul. A duális képzés azt jelenti, hogy a vasúttársaság hallgatói szerződést köt a diákokkal, melynek keretében vállalja a gyakorlati oktatásukat. A képzés végére a hallgatók hatósági vizsgákat is tehetnek.

GYSEV-DUF_együttműködési_megállapodás_kép2

A megállapodás részeként vasút-üzemeltetési szakirányú továbbképzési szak kidolgozását vállalták a vasúttársaság és a főiskola oktatási szakemberei, emellett előkészítik a Bánki Donát Gimnázium és Szakközépiskolában a vasúti gépész osztály indítását.

„Múlt héten a Széchenyi Egyetem Közlekedésmérköki Karával írtunk alá együttműködést, most pedig a Dunaújvárosi Főiskolával kötünk megállapodást. Fontos stratégiai lépések ezek, hiszen így tudjuk biztosítani a kiválóan képzett diplomás szakembereket, akik már tanulmányaik lezárásakor rendelkeznek a speciális vasúti szaktudással, ezáltal értékes munkatársak lehetnek vasúttársaságunknál” – mondta az aláírást követően Kövesdi Szilárd, a GYSEV Zrt. vezérigazgatója.

Az együttműködés általános célja, hogy a vasúttársaság és a főiskola kölcsönösen segítsék egymást az innovációs és oktatási tevékenységeikben, emellett közös kutatás-fejlesztési projekteket indítsanak.

MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Ön szokott heti rendszerességgel futni?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
loading