Minden ami Sopron

2020. 10. 20. kedd

Vendel

SOPRON
Borult

Közélet

Új, minőségi ágynemű kerül valamennyi betegágyra a Soproni Gyógyközpontban

Kozmáné Farkas Katalin gazdasági igazgató bemutatóval egybekötött sajtótájékoztatón számolt be a megvalósult textilbeszerzés és háttértevékenység fejlesztésének eredményeiről.

erzsebet-korhaz

Az intézmény gazdasági igazgatója elmondta: a Soproni Gyógyközpontban kormányzati támogatásnak köszönhetően 70 millió Ft értékben lehetővé vált a síktextil állomány 2/3-ának cseréje, 3910 garnitúra ágynemű (paplan- és párnahuzat, lepedő), valamint további 1290 db lepedő beszerzése. A fejlesztés része továbbá a textilállomány kezelését és leltározását szolgáló rendszer kiépítése, mely automatikus azonosítást tesz lehetővé a jövőben. Az ágynemű nyomon követését chip rendszer segíti, mellyel megvalósítható a pontos leltározás és elszámolás.
Az intézmény éves mosási költsége meghaladja a 75 millió forintot. A fejlesztés nemcsak mennyiségi és minőségi előrelépést jelent, hanem jelentős mosatási költségcsökkentést is eredményez – jelentette ki Kozmáné Farkas Katalin.

Fentieken túlmenően az intézményben 8 db nagy teljesítményű mosógép került beszerzésre, melyekkel az eddig külsős szolgáltató által elvégzett tisztító és fertőtlenítő felmosó fejek mosását tudják helyben megoldani. A mosatási költségek racionalizációjából adódóan éves szinten mintegy 13,2 millió forint megtakarítás várható – hangsúlyozta az intézmény gazdasági igazgatója.

Összefoglalóan a fejlesztés eredményei:
– kiszolgáló területek hatékonyságának fokozása,
– technológiai és logisztikai korszerűsítés, működési fejlesztés,
– betegek komfortkörülményeinek javítása,
– mosatási költségcsökkentés.

Farkas Andrea ápolási igazgató elmondta, hogy a magasabb minőségű és alacsonyabb súlyú textília alkalmazása egyrészt javítja a betegek komfortkörülményeit, másrészt csökkenti a mosatási költségeket. Az új ágyneműk rendkívül szépek esztétikusak, az egyedi méretezésű lepedők alkalmasak arra, hogy a szélesebb vagy speciális matracokra is fel lehet húzni gyűrődés mentesen. A 3910 garnitúra ágynemű kiosztása a Győri úti telephelyen és a Várisi úti Rehabilitációs Intézetben megtörtént, a Balfi Gyógyfürdőkórházban folyamatos az ágyneműcsere, így rövidesen az intézmény valamennyi betegágyán az új, magasabb komfortérzetet biztosító ágyneműt használhatják a betegek.

A háttértevékenység fejlesztését érintően, Ágota Tamás Szolgáltatási Osztályvezető a Diagnosztikai tömbben tartott helyszíni bemutatón részletesen ismertette a rendszer működését. Az osztályvezető hangsúlyozta, hogy az ágyneműk nyomon követését chip rendszer segíti a jövőben, mellyel megvalósítható a pontos leltározás és elszámolás. A szolgáltatási tevékenység fejlesztésének köszönhetően az ágynemű egyszerűbben és gyorsabban jut el az osztályokra.

A textileket ún. mosodai azonosító portálon továbbítják, melynek segítségével automatikusan elvégezhető a textilek tömeges azonosítása és számolása.

A textileken elhelyezett azonosítók leolvasása a mosodai kocsik portálon keresztül történő áttolásával valósul meg, ami gyors és pontos szállítást eredményez.

MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Elutazott valahova pihenni a nyáron?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
loading