Minden ami Sopron

2019. 02. 19. kedd

Zsuzsanna

SOPRON
Borult
EURO
0

Közélet

Túl a tízezer látogatón a fertődi Rózsakert

A Cziráky Margit Rózsakert tízezredik látogatóját köszöntötték a fertődi Esterházy-kastélyban.

rozsakertkoszontes201806net

A május 18-án megnyitott Rózsakert népszerűségét mutatja, hogy alig négy hét alatt már tízezer látogatója volt az egyedi értéket hordozó látványosságnak, amelynek helyszínén Nagy Virágot, a soproni Fáy Szakgimnázium diákját köszöntötték a tízezredik látogatóként.

A Rózsakertbe Sopronból barátaival érkező fiatalt Egresitsné Firtl Katalin, az Eszterháza Központ ügyvezetője köszöntötte, aki külön örömét fejezte ki, hogy éppen egy diáknak adhatja át az erre az alkalomra készült díszoklevelet és az Eszterháza Központ ajándékát, egy családi belépőt az Esterházy-kastélyba, – a kastélymúzeumba, a barokk színház történeti túrára, a Cziráky Margit Rózsakertbe –, valamint a nagycenki Széchényi-örökség helyszínekre – a kastélymúzeumba, a mauzóleumba és a lovardába – a mind különleges élményt nyújtó kiállítások és helyszínek látogatására szóló belépőt.

Nagy Virág barátnőjével, Fannival együtt érkezett, így személyében a 10001. látogatót is örömmel fogadhatták az Esterházy-kastélyban.

Virág elmondta: a Rózsakertben most járt először, mert fontosnak tartotta, hogy amíg a rózsavirágzás tart, eljusson Eszterházára. A családi belépőnek külön is örült, mert ő, maga ugyan már járt az Esterházy-kastélyban, de éppen az élmények miatt szeretett volna mindenképpen családjával együtt is visszatérni. Az ajándékbelépővel így a közeljövőben sor kerülhet arra, hogy egy igazán tartalmas és közös élményt adó családi hétvégét tölthessenek együtt.MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Február a báli és a farsangi programok időszaka. Ön is készül hasonló rendezvényre?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
ÉLETKÉPEK
varoshaza
loading