Minden ami Sopron

2023. 03. 23. csütörtök

Beáta

SOPRON
Borult

Kultúra

Több mint száz licit érkezett a II. Soproni Könyvaukción

A helytörténeti vonatkozású tételek felére érkezett licit a II. Soproni Könyvaukción.

Aukcio (1) (Large)

A II. Soproni Könyvaukció megmutatta, hogy térségünkben jócskán akadnak még olyan lokálpatrióták, akik megbecsülik a szülőföldünk történelmével kapcsolatos nyomtatott, vagy kézírásos emlékeket. Élénk figyelemmel kísérték a licitálók “Széchenyi István: Ein Blick című művét”, “A “Sopronvármegye” Népszavazási Emlékalbuma” című könyvet, valamint a győri piac 1787. március 24-ei árait bemutató plakátot is. Nagy harc folyt a “Sopron szab. kir. város területén lévő utczák, házak és háztulajdonosok jegyzéke” című kötetért és “Dr. Winkler Elemér: A soproni céhek története a XV-XIX. században” című munkájáért is – előbbire nyolc, míg utóbbira kilenc licit érkezett. Az egyik legnagyobb meglepetést “Schaffer Károly: Gróf Széchenyi István idegrendszere szakorvosi megvilágításban” című műve hozta, ugyanis ez a tétel a kikiáltási ára közel ötszöröséért kelt el.

Helytortenet_montazs (Medium)

A II. Soproni Könyvaukció bevételének egy részéből a szervezők, a Cédrus Könyvkereskedés és Antikvárium, illetve Elek Szilveszter a Soproni Madármentők Alapítványt és a Rotary Clubot támogatják. A Soproni Könyvaukció, mint kezdeményezés csapata nem kizárólag árveréseket szervez – már a közeljövőben is életre hívnak olyan akciókat, amelyek főbb céljai megegyeznek a június 5-én lezárult árveréséivel: a közösségépítés, az ismeretterjesztés, a jótékonyság, illetve a térségünkből elszármazott tételek hazahozatala, közgyűjteményekbe, helyi gyűjtők kollekciójába juttatása.

További információk: https://www.facebook.com/soproniaukcio

 • Kodály mai örökösei találkoznak Sopronban

  29. alkalommal szervezi meg április 14-16. között az Éneklő Ifjúság Szakmai Napok és Koncertek programját a Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége (KÓTA).

 • Startol a VOLT

  „Mindenütt jó, de legjobb Sopron” – két évig ez a szlogen csak az emlékeinkben élt, de most újraéled, amint a soproni Lővérek is benépesül a fesztiválozókkal és a Telekom VOLT Fesztivál vibrálásával. Indul a VOLT.

 • Megabuli és fekete alsónadrág

  Van aki alsónadrágot, van aki Pokemon kártyát kért az idei Telekom VOLT fesztivál nagy sztárjai közül, a Muse pedig egy megaprodukciót szállít a Lővérekbe.

 • Pünkövesd, színes programokkal

  Június 4-6. között kerül megrendezésre a sopronkövesdi PÜNKÜVESD, amelynek idén része a III. Kövesdek Találkozója és az Elszármazottak Találkozója is.

 • Egy hónap és itt a VOLT

  Egy hónap van már csak hátra és a fesztiválozó közönség a soproni Lővérek felé indul, ahol a hosszúnak tűnő két év szünet után ismét startol a Telekom VOLT Fesztivál világsztárokkal és a hazai zenei élet krémjével.

MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Ön szokott heti rendszerességgel futni?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
loading