Minden ami Sopron

2019. 02. 19. kedd

Zsuzsanna

SOPRON
Borult
EURO
0

Tudomány

Tesla és Guiness-rekord a Széchenyiben

2 km-nyi rajzot terítettek ki a Széchenyi István Gimnáziumban, miközben a diákok beülhettek két Tesla-járgányba is.

A Bring Tesla Gigafactory to Hungary civil csoport azt a célt tűzte ki maga elé, hogy a Tesla az európai gyárát Magyarországon építse fel. A csoport májusban elindított egy rajzpályázatot az általános és középiskolák között. Az volt az elképzelés, hogy beérkezik 100-200 rajz, amiket majd eljuttatnak a TESLA gyárába, Elon Muskhoz – írja a Széchenyi-iskola honlapja.

teslakiallitas1

Fotó: Gazsovics Krisztián

 

A pályázat azonban sikeresebb lett a vártnál, és mintegy 7000 rajzot küldtek be 105 iskolából. Ezeket egymás mellé rakva 2 kilométernyi egybefüggő sort kapnánk. A Széchenyi István Gimnázium tornatermében ezt el is helyezték több sorban, sőt, még a falakról is lógnak az alkotások – ez pedig Guiness-rekordot ér! Egész pontosan 7095 db rajz került kiállításra, így hivatalosan “A legnagyobb darabszámú, tematikus gyerekrajzokból álló leghosszabb műalkotás” lett belőle! A szervezők vállalják, hogy a rajzokat eljuttatják a gyárba is.

teslakiallitas2

Fotó: Gazsovics Krisztián

 

A rajzok között találtunk gyermekek által rajzolt Tesla-logókat, napelemes autókat és az útba épített WIFI-t is, aminek a fejében”CSIPP”-el ellátott fiú is örül:

teslakiallitas3

Közben az udvaron kiállítottak két Tesla autót is, amikbe bárki beülhetett, és megnézhette a jövőt. A Model X-et épp töltőre is dugták az udvaron, a fedélzeti gépen pedig ugyanúgy láthattuk ezt, mintha csak a telefonunkat töltenénk.

DSC_0972

Nehogy lemerüljön suliidőben | Fotó: Gazsovics Krisztián

 

DSC_0956

Fotó: Gazsovics Krisztián

 

 

teslakiallitas6

“Beférünk?” | Fotó: Gazsovics Krisztián

 

tesla7

Be! | Fotó: Gazsovics Krisztián

 

DSC_0968

Fotó: Gazsovics Krisztián

 

 

 

 


MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Február a báli és a farsangi programok időszaka. Ön is készül hasonló rendezvényre?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
ÉLETKÉPEK
este1
loading