Minden ami Sopron

2020. 10. 24. szombat

Salamon

SOPRON
Borult

Kultúra

Teltházzal indul újra a zenei évad Eszterházán

Minden jegy elkelt a július és augusztus fordulója első hétvégéjére meghirdetett Eszterháza Szimfóniái XXII. koncerthétvégére a fertődi Esterházy-kastélyba.

2020_eszterhaza_szimfoniai_XXII_HU_TELTHAZAS-01

“Július 31, augusztus 1-jén és 2-án Vashegyi György és világhírű korhű hangszeres együttese, az Orfeo Zenekar tér vissza Eszterházára az 1998-ban megkezdett, Haydn összes szimfóniáját bemutató monumentális sorozatával. A koncerthétvégére annak meghirdetését követően csaknem azonnal minden jegy elkelt” – jelentette be Egresitsné Firtl Katalin, az Eszterháza Kulturális Kutató- és Fesztiválközpont Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője.

A három koncerten a helyszínen keletkezett szimfóniák mellett L. van Beethoven egy és W.A. Mozart két zongoraversenye is felcsendül fortepianon.

“Rangjában, a helyszínhez köthető- és az előadásmód hitelességében is a megszokott eszterházai minőséget ígéri a zenei esemény a kastély Apolló-termében, a járványidőszakot követően méltó újraindulásaként az eszterházai koncertévadnak” – tette hozzá Egresitsné Firtl Katalin ügyvezető.MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Elutazott valahova pihenni a nyáron?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
loading