Minden ami Sopron

2018. 11. 14. szerda

Aliz

SOPRON
Borult
EURO
0

Közélet

Teljes felújítás indult a Nagycenki Széchenyi Múzeumvasúton

Emiatt idén nyáron nem utazhatunk a keskeny nyomtávú vasúttal.

A felújítási-átalakítási munkálatokat a GYSEV Zrt. saját kivitelezésben végzi el, a tervek szerint idén ősszel zárulhat le a múzeumvasutat érintő rekonstrukció.

A vasúti pályát érintő munkálatok során átépítik az alépítményt és új zúzottkő ágyazatba fektetik a vágányt. A felépítmény átépítése során új betonaljakra kerülnek a sínek. A szakemberek emellett elvégzik a szükséges vágányszabályozási munkálatokat, új kitérőket építenek be. Elkészül egy új vasbeton kerethíd, az Ikva patakon átvezető, acélszerkezetű hidat pedig felújítják. Nagycenk és Fertőboz állomásokon új peront építenek, de megújulnak a múzeumvasút épületei, többek között a fertőbozi fűtőház is, melyet szeretne a látogatók előtt megnyitni a GYSEV Zrt.

A munkálatok érintik a Nagycenki Széchenyi Múzeumvasút gördülőállományát is: a kisvasúti személykocsik felújítását saját műhelykapacitással végzi a GYSEV Zrt., csak bizonyos, speciális munkálatok esetében (pl. bádogtető kialakítása) von be külső vállalkozót a vasúttársaság.

nagycenkikisvasut

A vontató járművek is megújulnak ezekben a hónapokban: a vasúttársaság szakemberei dolgoznak a C50 jelzésű, dízel üzemű mozdony és az „András” nevet viselő gőzmozdony folyamatos üzemkészséget biztosító felújításán. Emellett a keskenynyomtávú „Dongó” elnevezésű motorkocsi is megújul és a múzeumvasút rendelkezésére áll majd.

A Nagycenki Széchenyi Múzeumvasút infrastruktúrája a GYSEV Zrt. tulajdonában van. A soproni székhelyű vasúttársaság végzi az időszakos üzemeltetést, az évente áprilistól októberig tartó szezonban. A kisvasút gördülőállománya a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum tulajdona.

A múzeumvasút teljes rekonstrukciójának mintegy 960 millió forintos költségét magyar állami forrásból finanszírozza a GYSEV Zrt.

Forrás: GYSEV sajtóközlemény

 


 • Diabétesz Világnap

  Szerdán délután minden érdeklődőt szeretettel várnak az előadásokra és a szűrésre a Pannonia Hotelbe!

 • Most már tényleg megérkezik a november

  Véget ér a kellemes őszi idő, a héten fokozatosan hűl majd a levegő.

 • Lampionos felvonulás a Jerevánon

  A Jereván lakótelep közösségei november 9-én, pénteken látványos köztéri közösségi eseményként rendezik meg a Szent Márton napi lampionos felvonulást. A rendezvényen részt vesz a Trefort téri Óvoda, a Lackner Iskola és a Fáy Iskola közössége. A Jereván lakótelep Részönkormányzata támogatásával megvalósuló esemény keretében 16.00 órakor a Lackner-iskola kisdiákjai a Szent Imre templomba vonulnak, majd azt […]

 • Félpályás lezárásra számítsunk a Lövér körúton

  Hétfőtől szerdáig korlátozottan lehet majd közlekedni a Lövérekben.

 • November 5-7 között kerülje el a Csengery utcát

  A kivitelező tájékoztatása szerint november 5-7. között időszakosan félpályára szűkül a forgalom.

MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Október 26-án, 13 órakor nyit a Soproni Műjégpálya. Ön is szeret korcsolyázni?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
ÉLETKÉPEK
varoshaza
loading