Minden ami Sopron

2023. 12. 11. hétfő

Árpád

SOPRON
Borult

Közélet

Tarolt a Halott Pénz

A 25. TELEKOM VOLT FESZTIVÁL nyitánya óriási show-t hozott, melynek keretében átadták a Petőfi Zenei Díjakat.

punnany550

Már a Necc Party alatt remek hangulat uralkodott a Nagyszínpad előtt. A fiatalok önfeledten buliztak a legnagyobb retro slágerekre. A bemelegítés után jöhetett a hétfői nap fő műsorszáma, a II. Petőfi Zenei Díjátadó Gála.

Szinte berobbant a színpadra Punnany Massif, akik Pásztor Annával és Charlie-val közösen adták elő szerzeményüket, az idei VOLT hivatalos himnuszát. A show műsorvezetői, Rátonyi Krisztina és Harsányi Levente konferálta fel a következő fellépőket, városunk büszkeségét, Hien-t, illetve a Dal 2017 Akusztik verseny győztesét, Benji-t. Hien egy kis videós összeállításban városunk szépségeit is bemutatta a Voltosoknak.

A figyelem aztán a Nagyszínpad mellett felállított pódium irányába fordult, ahol a kategóriák jelöltjei foglaltak helyet.

Az Év Felfedezettje: Soulwave

Az Év Felfedezettje: Soulwave

Elsőként Az Év Felfedezettje kategóriában hirdettek győztest. A legtöbb szavazatot a közönségtől a Soulwave kapta.

Az Év Koncertje: Quimby - Micsodaország

Az Év Koncertje: Quimby – Micsodaország

Az Év Koncertje díj átadása előtt Mező Misi NAZA elnevezésű formációja lépett színpadra, majd a Quimby-s Kiss Tiborék emelhették magasba a szobrocskát a Micsodaország című, 25 éves születésnapjukon előadott Aréna-koncertjükért.

Az Év Videoklipje: Halott Pénz - Élnünk kellett volna

Az Év Videoklipje: Halott Pénz – Élnünk kellett volna

Egy stílus-váltással a Rap Allstars, az Animal Cannibals, a Hősök, Deniz, és Sub Bass Monster négyese nyomta a szöveget, majd Az Év Videóklipje – Élnünk kellett volna – elismerésért mondhatott köszönő szavakat a Halott Pénz.

Az Év Zenekara: Halott Pénz

Az Év Zenekara: Halott Pénz

Az idei Nagy-Szín-Pad!-győztes Lóci Játszik után a Brains mozgatta meg a közönséget, majd ismét a Halott Pénz vehette az irányt a pódium felé, miután ők lettek Az Év Zenekara.

A Tankcsapda zúzós percei következtek látványos tűz és motoros bemutató közepette.

Az Év DJ-je: Lotfi Begi

Az Év DJ-je: Lotfi Begi

Díjat kapott Az Év Dj-je is, aki Lotfi Begi lett. Szimpatikus beszédében még feleségének is köszönetet mondott.

Ezt a vonalat folytatta a következő fellépő, a német Alle Farben egy három szettes műsorral. Nagy ovációval fogadták őket!

Az Év Női és Férfi Előadója: Lábas Viki, Marsalkó Dávid

Az Év Női és Férfi Előadója: Lábas Viki, Marsalkó Dávid

A következő kategória Az Év Női és Férfi Előadója volt, melyet a Margaret Island varázslatos hangú énekesnője, Lábas Viki, illetve a Halott Pénz frontembere, Marsalkó Dávid vehetett át.

Érzelmes percek következtek a Nagyszínpadon. A Mindenki című Oscar-díjas film révén híressé vált Bakáts Téri Ének-Zenei Általános Iskola kórusa adta elő a Vigyázz a madárra című dalt, majd a Halott Pénzzel közös előadás keretében a Majd című számot.

Az Év Dala: Wellhello - Sohavégetnemérős

Az Év Dala: Wellhello – Sohavégetnemérős

Marsalkóék nyomtak még egy számot mielőtt kihirdették Az Év Dala győztesét, mely a Wellhello-tól a Sohavégetnemérős című dal lett.

Életműdíj: Demjén Ferenc

Életműdíj: Demjén Ferenc

A Vad Fruttik lendületes fellépése sodort el mindent mielőtt a fesztivál két főszervezője, Lobenwein Norbert és Fülöp Zoltán átadták az Életműdíjat Demjén Ferencnek.

Stílszerűen a népszerű énekes egyik dalával zárult a show. A VOLT Allstars Demjén Rózsi egykori szerzeményét, a Jelszó: Love című dalt adták elő.

Az este ezzel azonban még nem ért véget, Fatboy Slim már lázasan készülődött egy színpaddal odébb, majd egy fergeteges élő koncerttel mozgatta meg lelkes táborát.

voltsziv550

Mindjárt belehúzott a VOLT a mínusz egyedik napon, és a keddi nulladik napra is garantált a felejthetetlen élmény: JÖN A LINKIN PARK!MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Ön szokott heti rendszerességgel futni?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
loading