Minden ami Sopron

2020. 02. 22. szombat

Gerzson

SOPRON
Borult
EURO
0

Kultúra

Táncra kel Magyarország egyetlen barlangszínháza

Július 31-én és augusztus 1-jén karneváli hangulat veszi kezdetét Magyarország legvadregényesebb játszóhelyén.

Az ExperiDance Szenvedélyem, Velence című produkciója újra élettel tölti meg a Fertőrákosi Barlangszínház hatalmas sziklaormait.

Magyarország egyetlen barlangszínháza közel négy éves szünet után idén júniusban nyitotta meg újra kapuit. A különleges játszóhely a Fertőrákosi Kőfejtő bezárásának köszönheti létrejöttét: a bányászat beszüntetése ugyanis egy hatalmas katlant és egy kiterjedt barlanglabirintust hagyott maga után. A csodálatos természeti környezetet és a katlan remek akusztikáját kihasználva az egykor elhagyatott termek ma már koncertek, színházi- és operaelőadások valamint fesztiválok helyszínei. A Fertőrákosi Barlangszínház Kelet-Európában is egyedülálló, az UNESCO világörökség része.

fertorakosi kofejto es barlangszinhaz

A barlangszínház az elmúlt két hónapban újra megtelt élettel, zenével és tánccal, július 31-én és augusztus 1-jén pedig Velence titkai elevenednek meg a mészkősziklák árnyékában. Az ExperiDance egyik legtüzesebb táncelőadását, a Szenvedélyem, Velence című produkciót, Román Sándor művészeti vezető a barlangszínház adottságainak megfelelően alakította át. Az óriási katlan különleges akusztikájában a főúri csillogás, a sikátorok szegénysége és katedrálisokban elhaló sóhajok kelnek táncra. Ezen a karneválon mindenki szerelmes valakibe vagy valamibe: Paganini a hegedűjébe, az úriasszony Casanovába, a bankár a csillogó aranyakba, a Halál talán magába az Életbe…

experidance 4

Az ExperiDance Production célja a magas szintű művészi szórakoztatáson túl a forradalmasított magyar tánckultúra népszerűsítése az egész világon. A 2000 óta sikeres társulat ereje, hogy a tüzes magyar táncokat népszerű nemzetközi és kortárs irányzatokkal szelídíti, vagy épp a végletekig fokozza. Megtiszteltetés számunkra, hogy ezt az egyedi stílust már több fontos nemzetközi színpadon bemutathattunk, így mára hazai és külföldi közönségünk is a magyar tánckultúra utazó nagyköveteiként gondol ránk. Küldetésünk továbbra is az, hogy – gyökereinket nem feledve – minden kontinensen meghódítsuk a nézőket. Az ExperiDance Production tagjai mind magasan képzett hivatásos táncosok, akik estéről estére képesek a legjobbat kihozni magukból. Az ő teljesítményükön túl a koreográfus, zeneszerző, jelmez- és díszlettervező, dramaturg és technikusok professzionális összhangja a garancia a sikerre. 15 év számokban: siker 12 országban, több mint 1500 teltházas előadás, 1,8 millió néző, több mint 30 táncművész, 40 fős backstage, 15 egész estés show, az első produkciónk túl az 550. előadáson.

experidance 3

MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Tervez nyaralást?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
ÉLETKÉPEK
este1
loading