Minden ami Sopron

2022. 09. 29. csütörtök

Mihály

SOPRON
Borult

Közélet

Táborozó diákok az Esterházy-kastélyban

A Soproni Tankerület nyári táborosai körében népszerűek az Esterházy-kastély programjai.

levendula1

A fertődi Esterházy-kastély levendulakertjében ugyan elvirágzott már a levendula, és a levendulaszüret ideje is lejárt, de a közkedvelt
szabadtéri múzeumpedagógiai foglalkozásokra továbbra is változatlanul várja az Eszterháza Kulturális-, Kutató és Fesztiválközpont a Soproni Tankerület nyári táboros kisdiákjait.

“Immár harmadik éve teremt lehetőséget a nyári táboros diákoknak az Esterházy-kastély a levendula-, fűszer- és gyógynövény kertjében nagyon hasznos szabadtéri programokra a szünet egész ideje alatt. A levendulakert idei nyitása óta közel 400 diák vehetett részt ezeken az
alkalmakon. A természetközeli foglalkozásokon múzeumpedagógus szakember vezetésével hasznos növénytani- és a felhasználással kapcsolatos gyakorlati ismeretekkel gazdagodnak a kisdiákjaink”
– mondta el Marek János, a Soproni Tankerület igazgatója. Hozzátette: A kézműves foglalkozások mind rendkívül népszerűek a gyerekek körében.

levendula3

Ugyan a levendulaszüret a végéhez érkezett Eszterházán, de a szünet végéig, augusztus második feléig még heti több táboros csoportnak lesz lehetősége az Esterházy-kastély káprázatos környezetében, a kerti foglalkozásokon eltölteni néhány jó hangulatú, emlékezetes órát.MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Ön szokott heti rendszerességgel futni?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
loading