Minden ami Sopron

2022. 09. 29. csütörtök

Mihály

SOPRON
Borult

Közélet

Szombaton még szedhető a levendula!

Szombaton zárul a nyílt levendula szüret Eszterházán.

levendulaszuret

Kedd óta nyílt lehetőség a levendula szedésére Eszterházán, mely szombaton zárul, amikor 10.00-16.00 óra között gyűjthetik az érdeklődők Esterházy „Fényes” Miklós birtokán a levendulát. A levendulaszüretre a belépő díja 500,- Ft. Ez tartalmazza az arató tasakot, amely a pénztárban valamint a Gyógynövénykertben is megváltható.

A levendulát kizárólag az előzetesen megvásárolt arató táskába lehet szedni, más tárolóeszköz (zacskó, táska, zsák, doboz, stb.) használata nem megengedett.

A levendulaszedés egy-egy szalaggal körbezárt, kijelölt területen megengedett, a magánjellegű fényképezés ingyenes.

A levendulát mindenki saját felelősségére, saját kézi eszközzel (olló, metszőolló) szedheti. Szükség esetén, korlátozott számban, metszőollót tudnak kölcsönözni a helyszínen. A növények védelme érdekében tilos a kézi, vagy nem megfelelő eszközzel végzett virágszedés. Kiskorú gyermek kizárólag felnőtt felügyelete mellett és annak felelősségére vehet részt a szedésben. Levendula a virágzás függvényében a készlet erejéig, magáncélú felhasználásra, korlátozott mennyiségben gyűjthető. A helyszínen levendula tövek vásárlására nincs lehetőség.MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Ön szokott heti rendszerességgel futni?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
loading