Minden ami Sopron

2018. 11. 21. szerda

Olivér

SOPRON
Borult
EURO
0

Közélet

Szombaton még szedhető a levendula!

Szombaton zárul a nyílt levendula szüret Eszterházán.

levendulaszuret

Kedd óta nyílt lehetőség a levendula szedésére Eszterházán, mely szombaton zárul, amikor 10.00-16.00 óra között gyűjthetik az érdeklődők Esterházy „Fényes” Miklós birtokán a levendulát. A levendulaszüretre a belépő díja 500,- Ft. Ez tartalmazza az arató tasakot, amely a pénztárban valamint a Gyógynövénykertben is megváltható.

A levendulát kizárólag az előzetesen megvásárolt arató táskába lehet szedni, más tárolóeszköz (zacskó, táska, zsák, doboz, stb.) használata nem megengedett.

A levendulaszedés egy-egy szalaggal körbezárt, kijelölt területen megengedett, a magánjellegű fényképezés ingyenes.

A levendulát mindenki saját felelősségére, saját kézi eszközzel (olló, metszőolló) szedheti. Szükség esetén, korlátozott számban, metszőollót tudnak kölcsönözni a helyszínen. A növények védelme érdekében tilos a kézi, vagy nem megfelelő eszközzel végzett virágszedés. Kiskorú gyermek kizárólag felnőtt felügyelete mellett és annak felelősségére vehet részt a szedésben. Levendula a virágzás függvényében a készlet erejéig, magáncélú felhasználásra, korlátozott mennyiségben gyűjthető. A helyszínen levendula tövek vásárlására nincs lehetőség.MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Október 26-án, 13 órakor nyit a Soproni Műjégpálya. Ön is szeret korcsolyázni?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
ÉLETKÉPEK
varoshaza
loading