Minden ami Sopron

2020. 08. 13. csütörtök

Ipoly

SOPRON
Borult

Közélet

Szombat óta várja a látogatókat a Nagycenki Széchenyi Múzeumvasút

A népszerű turista látványosság egészen október végéig nyitva tart.

muzeumvasut

A kisvasúti kocsikon idén is hétvégenként lehet majd utazni – ugyanakkor a tömegközlekedésben érvényes higiéniás rendszabályok a múzeumvasútra is vonatkoznak.

A koronavírus okozta járványhelyzet miatt idén több mint két hónappal később indul a szezon a Nagycenki Széchenyi Múzeumvasúton. A látogatók idén július 4-től vehetik birtokba ismét a gyönyörű, kisvasúti szerelvényeket. Az első napon az „András” nevű gőzmozdony vontatja majd a kocsikat. A népszerű gőzössel idén is meghatározott hétvégéken találkozhatnak a látogatók.

A múzeumvasútat üzemeltető GYSEV Zrt. tavaly jelentette be, hogy egy állami pályázat forrásainak felhasználásával teljes felújítást végeztek a népszerű kisvasúton: a rekonstrukció érintette a 3,6 km-es keskeny nyomtávú pályát, a megállóhelyeket, emellett korhű módon restaurálták a múzeumvasúti kocsikat. Kastély megállóhelynél tematikus játék- és fitneszpark készült, emellett interaktív tanösvény gondoskodik a családok szórakozásáról.

A GYSEV Zrt. ezúton felhívja a kisvasútra érkezők figyelmét, hogy a múzeumvasúti közlekedés során is kötelező a maszk vagy az orr és a száj takarására alkalmas egyéb textil használata. A vonaton, illetve az állomások területén a közös háztartásban élők kivételével egymástól 1,5 méteres távolságot kell tartani.

Az október 25-ig tartó szezonban minden szombaton és vasárnap várja a látogatókat a kisvasút, de lesznek pénteki közlekedési napok is. A részletekről és a pontos menetrendről a vasúttársaság honlapján, a www.gysev.hu oldalon tájékozódhatnak.

MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Tervez nyaralást a járvány után?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
loading