Minden ami Sopron

2019. 08. 26. hétfő

Izsó

SOPRON
Borult
EURO
0

Kultúra

Színházi előadások a Soproni Tavaszi Napokon

A friss Kossuth-díjas Benedek Miklós is színpadra lép Sopronban.

Soproni színpadon ritkán láthatja a közönség azokat a színészeket, akik a Tavaszi Napok keretében érkeznek a Soproni Petőfi Színházba. A Szerettem őt, az Aranytó és a Mindent Éváról című előadások március 23. és 26. között ígérnek tartalmas szórakozást.

Március 23-án és 24-én Györgyi Anna és Szilágyi Tibor szereplésével mutatják be Anna Gavalda: Szerettem őt című regényének adaptációját. A Rózsavölgyi szalon előadásán egy elhagyott meny és egy – a feleségét megcsaló, de soha el nem hagyó – após felkavaró története bontakozik ki, briliáns és életszerű dialógusokon keresztül.

VER_1541_

Szilágyi Tibor és Györgyi Anna a Szerettem őt című előadásban.

Március 25-én Ernest Thompson: Aranytó című darabját láthatják a nézők, melynek fő szerepeit Vári Éva és az idén Kossuth-díjjal kitüntetett Benedek Miklós alakítja. A humorral átszőtt, mélyen emberi történetet filmen Henry Fonda és Katharine Hepburn tette emlékezetessé, színpadi változatát pedig a Szentendrei Teátrum és az Orlai Produkció hozza el Sopronba.

 

aranyto2

Benedek Miklós és Vári Éva az Aranytó című előadásban alakítja a két főszerepet.

Szintén filmen vált örök klasszikussá Mary Orr: Mindent Éváról című fergeteges komédiája, mely az Orlai Produkció feldolgozásában lesz látható március 26-án a soproni teátrumban. Az 50-es évek Amerikáját, annak csillogó színházi világát bemutató darabban Hernádi Judit alakítja az idősödő, ünnepelt dívát, míg a fiatal, lelkes színházrajongó szerepében Kovács Patríciát láthatja a közönség.

 

1843_8911_2088_12791_img_0267_n

Hernádi Judit a Mindent Éváról című darabban. / Fotó: Mészáros Zsolt

Az előadásokról bővebb információ a www.proklutura.hu oldalon található.

 

 

MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Tervez nyaralást?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
ÉLETKÉPEK
este8
loading