Minden ami Sopron

2023. 06. 07. szerda

Róbert

SOPRON
Borult

Kultúra

Széchenyi Vágta – várhatóan 15 lovasnak szurkolhatunk

Felnőtt és gyerek versenyzők is nyeregbe szállnak július 23-án, az Anger-réten.

vagta_közönség

Szurkoló közönség a 2015-ös Széchenyi Vágtán.

 

11 lovas jelentkezett a Nemzeti Vágta soproni előfutamára, a 10 és 16 év közötti korosztálynak szóló Kishuszár Vágtára pedig négy nevezés érkezett. Hogy a futamokon valamennyi lovas elindulhat-e, azt a versenyt megelőző állatorvosi vizsgálat fogja eldönteni.

A résztvevők biztonsága a legfontosabb szempont, ezért reggel állatorvos ellenőrzi majd, hogy a lovak alkalmasak-e a versenyzésre. A pálya idén is kiváló minőségű, már harmadik éve rendezzük meg itt a Széchenyi Vágtát, és eddig mindig jelesre vizsgázott. – mondta el Tóth Szilárd, aki 7 éve dolgozik együtt a Nemzeti Vágta szervezőivel, a Széchenyi Vágta szakmai felügyelete mellett a futamokat kísérő lovas programok összeállítása is az ő feladata.

előfutam_1

A város 2014-ben alakított ki egy minden igényt kielégítő versenypályát az Anger-réti sporttelep mellett.

 

A program 11 órakor, egy western gyorsasági versennyel indul, ezután tartják 12.30-kor a Széchenyi Vágta ünnepélyes megnyitóját. A futamok sorát a Kishuszár Vágta nyitja 13 órakor, melynek győztese továbbjut a budapesti versenyre, melyet a Nemzeti Vágta részeként, szintén a Hősök terén rendeznek meg szeptember 16. és 18. között.

13.30-kor kezdődnek a felnőtt versenyzők előfutamai, melyek legjobbjai a 18.00-kor kezdődő döntőben indulnak a győzelemért.  Az idei Széchenyi Vágta újdonsága, hogy ezúttal nem az első kettő, hanem az első három helyezett jut tovább a Nemzeti Vágtára.

vágta

A 2015-ös Széchenyi Vágta egyik előfutama.

 

A futamok között látványos lovas programok szórakoztatják a látogatókat: tüzes szürke marha show, vadnyugati indián show, Hamza Viki szabad idomító bemutatója, lovas kaszkadőrök és csikósok műsora nyújt tartalmas kikapcsolódást, a Shetland-pónik bemutatóján pedig 4 és 8 év közötti gyerekek versenyeznek majd a legfeljebb 1 méter magas jószágokon.

Részletes program a www.prokultura.hu oldalon található.

 

 • Pünkövesd idén is

  2023. május 27-29. között ismét megrendezésre kerül Sopronkövesden a PÜNKÖVESD nevet viselő rendezvény.

 • Anyák napi ügyes kezek foglalkozás a Gyermekkönyvtárban

  A Széchenyi István Városi Könyvtár Gyermekkönyvtára szeretettel vár kicsiket és nagyokat Anyák napi ügyes kezek foglalkozására.

 • Indul a soproni filmes napok

  Rövidfilmek, nagyjátékfilmek és közönségtalálkozók két napon át!

 • Kodály mai örökösei találkoznak Sopronban

  29. alkalommal szervezi meg április 14-16. között az Éneklő Ifjúság Szakmai Napok és Koncertek programját a Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége (KÓTA).

 • Startol a VOLT

  „Mindenütt jó, de legjobb Sopron” – két évig ez a szlogen csak az emlékeinkben élt, de most újraéled, amint a soproni Lővérek is benépesül a fesztiválozókkal és a Telekom VOLT Fesztivál vibrálásával. Indul a VOLT.

MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Ön szokott heti rendszerességgel futni?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
loading