Minden ami Sopron

2022. 08. 13. szombat

Ipoly

SOPRON
Borult

Közélet

Szabadtéri lampionkiállítás – Szent Márton-nap a Jerevánon

A hagyományt nem hagyják megszakadni.

szent_marton-nap_a_jerevanon_a3

Szent Márton-napon, 2021. november 11-én, csütörtökön a Trefort téri Óvoda és a Jereváni Kék Tagóvoda óvodásainak lampionkiállításával teremt ünnepi hangulatot a Jereván lakótelepre a Településrészi Önkormányzat.

Tóth Éva, önkormányzati képviselő, a szervező részönkormányzat elnöke elmondta: hosszú évek során tették a lakótelep élő hagyományává – a Trefort téri Óvoda és a Fáy-iskola együttműködésével – az óvodások lampionos felvonulását, ami a megszokott formában idén elmarad. Azonban, az ovisok idén készített lampionjaikból a köztéren mindenki örömére kiállítást szervez a részönkormányzat.

A közkedvelt lampionos felvonulás ugyan elmarad, de a hagyomány folytatódik és él a Jerevánon –fogalmazott Tóth Éva. Szeretnénk a jelen lehetőségei között, biztonságosan, de az ünnep hangulatát idén is megteremteni a településrészen. Ebben az óvodákon kívül együttműködő partnerre találtunk ismét a Jereván-Lővéri Nyugdíjas Klub tagságában, akik a Szent Márton-napi díszletről és műsorról is gondoskodnak.

A nyugdíjas klub előtti téren november 11-én, 16.30 órakor Németh István, a Szent Imre templom plébánosa mondja el ünnepi gondolatait, majd a Fajkusz Banda muzsikál mindenki örömére a szabadtéri kiállításon.

MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Ön szokott heti rendszerességgel futni?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
loading