Minden ami Sopron

2023. 09. 25. hétfő

Eufrozina

SOPRON
Borult

Tudomány

Sosem volt még ilyen fontos, hogy eligazodjunk a pénzügyekben

Pénzügyi Tudatosság Diákfórum a Soproni Közgázon. 

Tíz évvel a válság után azt mondhatjuk: sokat tanultunk az elmúlt időszakban a pénzügyekről, de még mindig bőven van szükség a pénzügyi tudatosság fejlesztésére Magyarországon. Miközben abban gyakorlatilag mindenki egyetért, hogy a pénzügyi ismeretek fejlesztése kulcsfontosságú a gazdaság minden szereplője számára, a felmérések szerint a magyar lakosság ezen a téren jócskán le van maradva a fejlett országoktól.

Miközben a pénzügyi ismereteink hiányosak, aközben nap mint nap mesés hozammal kecsegtető befektetési lehetőségekkel bombáznak minket, kedvezményesnek tűnő hitelkártya-ajánlatok landolnak a postafiókunkban, egy óra alatt felvehető személyi kölcsönökről kell döntenünk; arra biztatnak, hogy készpénz vagy bankkártya helyett a mobilunkkal fizessünk, gondoskodjunk a nyugdíjas éveinkről, kössünk biztosítást és néha még a csapból is kriptodevizás hírek folynak. A pénzügyek egyre bonyolultabbak és egyre inkább a digitális csatornákra terelődnek – sosem volt még ennyire fontos, hogy megtanuljunk eligazodni ebben a világban.

Ráadásul nem csak a pénzügyek, hanem a munka, a vállalkozások világa is gyorsan változik. A becslések szerint a jelenlegi gyerekek hatvan százaléka olyan szakmában fog majd dolgozni, amely ma még nem is létezik. Vajon hogyan lehet akkor az iskolai keretek között felkészülni ezekre? Miközben a média előszeretettel kapja fel a sikersztorikat a garázsból indult családi cégekről, amelyekből aztán milliárdos árbevételű vállalkozások lettek, keveset beszélnek a buktatókról és azokról a kudarcokról, amelyek megfelelő kezelése elengedhetetlen volt a sikerhez vezető úton.

megtakaritas-sporolas-szerepe

Október  8-án ezek a témák kerülnek terítékre városunkban. A Privátbankár.hu Pénzügyi Tudatosság Diákfóruma 2019-ben elsősorban a diákoknak és a diákokról szól – a családi pénzügyektől a megtakarításokon át a biztosításokig, a pénzügyi csalások ellen való védekezésig szakértő előadók segítségével, a fiatalok számára is könnyen befogadható előadások és kvízjátékok segítségével járják körül a pénzügyek és a pénzügyi tudatosság legégetőbb kérdéseit. A fórumon a közeljövő pénzügyeivel is foglalkoznak: milyen lesz a jövő bankfiókja? Hogyan fizetünk majd?

A fórumon sikeres helyi vállalkozókat, startuppereket kérdeznek arról, hogyan vágtak bele álmaik megvalósításába és milyen kihívásokkal találkoznak a mindennapokban.

A rendezvény egy négyrészes sorozat egyik állomása, amely a Pallas Athéné Domus Educationis Alapítvány támogatásával valósul meg, együttműködésben a Soproni Egyetem Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Karával.

A rendezvényt Dr. Czeglédy Tamás dékán úr nyitja meg.

 A rendezvény helyszíne a Soproni Egyetem Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Kar Aulája, 9400 Sopron, Erzsébet u. 9., a program és további részletek a diakforum.hu oldalon érhetőek el.

A rendezvényen szeretettel várjuk a sajtó képviselőit is. Regisztrációjukat kérjük, a konferencia@privatbankar.hu címre küldjék!

MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Ön szokott heti rendszerességgel futni?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
loading