Minden ami Sopron

2020. 02. 22. szombat

Gerzson

SOPRON
Borult
EURO
0

Kultúra

Soproni Ünnepi Hetek és nyári rendezvények

Programok bőséges kínálata várja a nyár folyamán a soproniakat és a városba látogatókat.

Az idei Soproni Ünnepi Hetek június 17-től július 10-ig tart és 13 helyszínen kínál programokat. A hagyományos, nyári fesztivál keretében szabadtéri koncertek, folklórbemutatók, kirakodóvásár, térzene, gyermekprogramok, képzőművészeti kiállítások töltik meg a történelmi belváros tereit, udvarait, és elindul a színházi szezon a Fertőrákosi Barlangszínházban is. De július 10. után sem áll meg a kulturális élet Sopronban, egész nyáron át számos program közül lehet választani.

fo ter tuztorony

A szabadtéri programok két kiemelt helyszíne lesz a Fő tér és a Várkerület.

 

Az Ünnepi Hetek megnyitó ünnepségét június 17-én, este 7 órától tartják a várkerületi Mária szobornál, a Kékfrankosok éjszakája – Sopron Folkfest keretében. A Folkfest június 19-ig tart, a Fő téren és a Várkerületen néptánc bemutatókat, népzenei és világzenei produkciókat is láthat a közönség, és fellép többek között a Makám, az InFusion Trio, a Váczi Eszter Quartet és az Apnoé zenekar.

Szintén június 17-én indul az idei színházi szezon a Fertőrákosi Barlangszínházban. Az évadot egy emblematikus operával, Mozart Varázsfuvolájával nyitja a Pro Kultúra. Július 10-ig pedig Szekeres Adrien és a Győri Filharmonikus Zenekar közös koncertje, a Soproni Petőfi Színház A dzsungel könyve című produkciója és az Experidance Én, Leonardo című táncshowja kerül bemutatásra. A különleges játszóhelyen a Soproni Ünnepi Hetek után is lesznek előadások, az évad szeptember 10-ig tart.

IMG_5344 copy

Június 17-én Mozart Varázsfuvolájával indul az évad a Fertőrákosi Barlangszínházban.

 

Két rangos kiállítás is nyílik a kulturális fesztivál keretében: a Munkácsy-teremben az idén 15 éves Soproni Fotóművészeti Kör jubileumi kiállítása lesz látható június 19-től július 10-ig, a Festőteremben pedig június 16-án nyílik meg Fehér László festőművész kiállítása a Pro Kultúra és a VOLT fesztivál közös szervezésében. A tárlat július 10-ig látogatható.

Városszerte rendeznek kísérőprogramokat a június 29. és július 2. között zajló VOLT fesztivál alkalmából: a fesztivál ideje alatt 12 és 16 óra között zenei és képzőművészeti programoknak ad helyet a Deák tér, a Várkerület és a Liszt terasz, a Tűztoronynál pedig naponta 12 és 16 órakor toronyzenét hallhatnak az arra járók a Brass Brothers rézfúvós együttes előadásában. A „Rejtett udvarok, rejtett kincsek” című programokkal pedig a belváros „titkos” helyszíneire irányítják a figyelmet a szervezők: a STOKI Bútormanufaktúra bemutatótermében kiállítás, zenei program, „sit down comedy”, a Rejpál-házban borászati bemutató, a Felhőtáncoló Kreatív Műhelyben pedig a Wespa vonósnégyes kamarakoncertje várja a látogatókat.

80aafc0b-fbf4-4a30-92f4-1ac2a716781f

Rejtett udvarok, rejtett kincsek: a Felhőtáncoló Kreatív Műhelyben a WESPA vonósnégyes ad kamarakoncertet.

 

Ismét nagyszabású koncerteknek ad helyet a soproni Fő tér: július 8-án a Boban & Marko Marković Orkestar, július 9-én pedig a Budapest Jazz Orchestra lép fel. Mindkét koncert este 8 órakor kezdődik.

Idén sem maradhat el a Soproni Tündérfesztivál, a gyerekek soproni fesztiválja. Június 25-én, 9. alkalommal rendezik meg a tündérünnepet, melynek tavaly óta a Deák tér ad otthont.

tündérfesztvál2

Június 25-én rendezik meg a 9. Soporni Tündérfesztivált, a családi rendezvénynek idén is a Deák tér ad otthont.

 

Június 18-án a Várisi Zenepavilonban indul a szabadtéri zenepavilonok koncertjeinek sora: vasárnaponként felváltva az Erzsébet kert zenepavilonja és a Várisi zenepavilon ad helyet különböző műfajokban játszó együtteseknek, zenekaroknak és a június 26-i Nemzetközi Fúvószenekari Találkozónak. A koncertsorozat szeptember 4-ig tart.

Július 23-án, ismét az Anger-réten rendezik meg a Nemzeti Vágta soproni előfutamát, a Széchenyi Vágtát. Ebben az évben a régióban különösen fontosnak számít majd a rendezvény, hisz a korábbi évekkel ellentétben, Nyugat – Dunántúlon egyedül a soproni forduló kerül megrendezésre.

További információ a www.proklutura.hu oldalon található.

 

 

 

 

 

 

MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Tervez nyaralást?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
ÉLETKÉPEK
storno_utcabol
loading