Minden ami Sopron

2020. 10. 31. szombat

Farkas

SOPRON
Borult

Kultúra

Soproni Rockfarsang a GYIK-ban!

Omen, Leander, Alvin és a Mókusok, Iron Maidnem. Ezek a zenekarok teszik emlékezetesség az idei Soproni Rockfarsangot, ami március 7-én immár kilencedik alkalommal lesz Soproni a GYIK Rendezvényházban.

Gőbl Gábor főszervező-ötletgazdával beszélgettünk.

- Hogy készültök az idei bulira?

– A Soproni Rockfarsang minden év március első hetében várja a műfaj kedvelőit! Idén egynapos lesz a hazai rockmezőny csapataira fókuszáló Rockfarsang! Az ősi Pokolgép szétválásakor 1990-ben alakult, idén 30 éves Omen együttes indítja a programot. Utánuk korunk legsikeresebb újmetálos zenekara a Leander Kills lép fel. Köteles Leanderéknek több mint tíz olyan slágerük van, ami meghaladja a milliós nézettséget a legismertebb videómegosztón. Kicsit más műfajt képvisel az Alvin és a Mókusok, akik vagány, társadalomkritikus szövegekkel fűszerezett rendkívül energikus, punk-roll hatású banda.

- Aki nem elég figyelmes meglepődhet, hiszen egy világhírű zenekari logó is szerepel a fesztivál hirdetéseken…

– Az Iron Maidnem a világ legjobb metal himnuszai közül fog interpretálni jó néhány dalt. Európában elismerten ők a legjobb Iron Maiden tribute banda. Idén sajnos Bruce Dickinsonék nem tudnak eljönni a VOLT Fesztiválra, ezért úgy gondoltuk legalább a dalaik csendüljenek fel ezúttal is városunkban.

- Miért gondoltátok, hogy fontos egy ilyen esemény Sopronban?

– Egész egyszerűen mert tudjuk, hogy igény van rá. Bármekkora is a rádiókban a játszási fölénye a rapnek, hip-hopnak, az elektronikus zenéknek, a jó magyar és nemzetközi rock zenére mindig is lesz igénye lesz a közönség egy részének. A rockrajongók, és a zenészek hozzászoktak már a kirekesztettséghez, de még soha sem kerültünk a porba, mert a rocknak van ereje újra és újra megújulni, a zászló pedig örökké lobogni fog!

Rockfari2020B1

MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Elutazott valahova pihenni a nyáron?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
loading