Minden ami Sopron

2021. 09. 19. vasárnap

Vilhelmina

SOPRON
Borult

Kultúra

Sopronban csap vérbeli balkáni bulit Boban Markovic

Júniusban a Búgócsiga szabadtéri színpadán lép fel a világhírű Boban Markovic és zenekara.

bobanmarkovicbugocsiga

A Macskajajról a legtöbbünknek Boban Marković ugrik be, és talán nincs is olyan földrész bolygónkon, ahol ne ismernék a szerb trombitavirtuóz nevét, vagy legalábbis ne dúdolnák a dalait. Zenekara, a Boban Marković Orkestar több százezer eladott lemezzel büszkélkedhet, és tízezrek követik örömzenélésüket bárhol is játszanak Európa-szerte. A banda idén is ellátogat hazánkba, hogy önfeledt muzsikálással ajándékozza meg a magyar közönséget. Sok év után újra látható lesz a Búgócsiga Akusztik Garden szabadtéri színpadán 2019. június 7-én, 20 órás kezdettel.

Kedvcsinálóként pár szót a legendás csapatról. Boban Marković Vladicin Hanban 1964. május 6-án, a cigányok legendás ünnepén, Djurdjevdán napján született. Már ötéves korában megismerkedett a trombitával. Boban a kilencvenes évek első felében tűnt fel, amikor zenekarával sorra elnyerte a híres gucai trombitás fesztivál első díját. A Kusturica-filmek zenéje kapcsán világszerte ismert Goran Bregović ezt követően kérte fel az Underground című film zenéjében való közreműködésre. Később az Arizonai álmodozók című Kusturica-film zenéjében is közreműködött. Sok szakmai díja mellett legnagyobb elismerést számára mindig a közönség visszajelzése jelenti. A zenei trófeák mellett inkább olyan sorokra büszke, mint amit Simon Broughton írt a Songlines című angol magazinban az egyik koncert után: „Olyan érzés itt lenni, mintha intravénás injekción fecskendeznének beléd egy élethez elengedhetetlenül fontos elegyet. Elsőre talán vadnak és improvizatívnak tűnhet Markovic muzsikája, de aztán lassan ráébredünk, hogy ez a zene minden részletekig kidolgozott és az utolsó hangig kigyakorlott.”

A Kusturica-filmek “zenei hőse” olyan repertoárt ígér a mostani koncertjére is, amelyben minden rajongó meghallgathatja a kedvére valót. Nem csupán az új albumáról hangzanak fel majd dalok, de a régi slágerekből és a balkán bulik elengedhetetlen repertoárjából szemelgetve lehet mulatozni ezen a kivételes estén. Jegyek elővételben már válthatók a Búgócsigában! Igyekezzen, aki szeretne magának!MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Hogy alakul 2021-ben a világjárvány?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
loading