Minden ami Sopron

2021. 01. 17. vasárnap

Antal

SOPRON
Borult

Kultúra

Sopron Zenél, idén is!

Az idei évben június 8-án kerül megrendezésre a Sopron Zenél, mely egyúttal a Soproni Ünnepi Hetek megnyitója is lesz.

sopronzenel1

Az utcazene fesztivál a tavalyi év sikerén felbuzdulva ismét megrendezésre kerül, újabb különleges belvárosi helyszínek bevonásával. A nagyszínpad idén visszakerül a Fő-térre. Közel 20 formáció, több helyszínen, délutántól estébe nyúlóan varázsolja el a hallgatóság figyelmét, amiért cserébe a közeli vendéglátóhelyeken fellelhető kuponokkal lehet jutalmazni őket. Aki a legtöbb elismerést gyűjti össze, lehetőséget kap a VOLT fesztiválon való bemutatkozásra. Az idei év különlegessége még, hogy az 50 éve alakult legendás Queen együttes dalai kerülnek a repertoárba.

Vendég Fellépők

Stéphanie Schlesser

Jelenleg Párizsban élő Belgiumban született énekes-musicalszínésznő. Édesanyja magyar édesapja Luxemburgi származású rokonai Magyarországon élnek.A Párizsi Nemzetközi Musical akadémia évfolyamelsője több Disney rajzfilm francia nyelvű énekhangja és többek között a Rómeó és Júlia vagy a Notre-Dame de Paris állandó szereplője, énektanár, táncos és még egy pop-rock zenekar énekese is!

Magyarországon először a SingSingSing előadás vendégeként lépett fel, viszont első szerepét 2017-ben Sopronban, az AIDA című musical-ben játszotta, magyar nyelven, nagy sikerrel!A tehetséges színésznő hamar barátokra talált Sopronban melynek köszönhetően fellépett beugró vendégként a 2017-es Sopron Zenél műsorba és az Utcazene fesztiválon is fellépett alkalmi baráti formációjával a Thalia 4p-vel!

Az idei Sopron Zenél-re is örömmel mondott igent, hiszen jelenleg is szereplője a szintén nagy sikerű We Will Rock You című rockoperának, mely a QUEEN együttes legnagyobb slágereire épül, és amely zenekar tribute műsora az idei Sopron Zenél záróeseménye!

sopronzenel2

Bátky Zoltán

Bátky Zoltán, (vagy ahogy többen ismerik, BZ) énekes, zenész, zeneszerző, szövegíró. A Wall Of Sleep, az After Crying, az At Night I Fly és az Unplugged Pressure tagja, korábban a Stonehenge, a Wendigo, a H.A.R.D. és a Queen Emlékzenekar frontembere volt. Hangja és dalai tucatnyi lemezen hallhatóak. Az After Cryinggal 2003-ban eMeRTon-díjat, a Wendigóval 2011-ben Fonogram díjat kapott.

Vendég zenekar: a Wall Of Sleep 2001-ben alakult elődje, a hazai doom metal alapjának számító MOOD feloszlása után. A doom alapokat hard rock és klasszikus metal hatásokkal fűszerező csapat 5 nagylemezt és 1 EP-t jelentetett meg, és magyar fellépései mellett a nemzetközi koncerthelyszíneken is szívesen fogadják. A csapatban két soproni zenész, Szolcsányi Szabolcs dobos és Preidl Barnabás basszusgitáros is zenél. 2017 januárjában csatlakozott hozzájuk a hazai underground jól ismert, több díjjal is rendelkező énekese, Bátky ‘BZ’ Zoltán, akivel már közösen készítik új nagylemezüket, mely 2018 őszére várható.

A koncertre már gázerővel készülnek a soproni zenész barátok!

A 2017-es Tribute koncert
A rendezvény hivatalos Facebook eseménye

sopron_zenel_2018_facebook_event_cover_1920x1005MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Hogy alakul 2021-ben a világjárvány?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
loading