Minden ami Sopron

2019. 08. 26. hétfő

Izsó

SOPRON
Borult
EURO
0

Kultúra

Sopron különös, régi világa a RETRO-Sopron műsorán

Új előadással jelentkezik Bolodár Zoltán július 29-én, a Szerdai Szabadegyetem keretén belül.

RETRO-Sopron Storno Miksa vilaga

Minden szabadidőmet a múlt megismerésére szánom – írta Storno Miksa 1949-ben kelt önéletírásában. A Soproni Múzeum tőle származó gazdag fotóanyaga
bizonyítja, hogy idejét nem sajnálva, fényképezőgéppel kezében rótta Sopron utcáit és dokumentálta a város építészeti emlékeit az 1910-es évektől kezdve.

Ezekből a különleges felvételekből láthatnak képmutogatást az érdeklődők Bolodár Zoltán “Storno Miksa különös világa” című előadásán, 2015. július 29-én 17 órától a Fabricius-házban.

A RETRO-Sopron sorozat új előadásán Storno Miksa felvételei egy boldog álomvilágba repítenek el minket. Képein nyilvánvalóan követhető mély érdeklődése a múlt iránt, amely elsősorban Sopron építészeti és a régészeti emlékeire irányult. Bolodár Zoltán képmutogatásán megelevenedik az 1910-es és 1950-es évek közötti Sopron, láthatóvá válnak a belváros és a Balfi-külváros épületei, utcái.

A múzeum fotó-adattárosa sorra veszi Storno Miksa megvalósult és elfeledett építészeti terveit, és azokat a rajzokat is, melyeken Sopron egy-egy részletét álmodta vissza a múltba.

 

MIT SZÓLSZ HOZZÁ?

Tervez nyaralást?

Szavazás állása

Várjon ... Várjon ...
ÉLETKÉPEK
este8
loading